17:32 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τη Δευτέρα, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αποστολή 1.000 επιπλέον στρατιωτών στη Μέση Ανατολή για «αμυντικούς σκοπούς», με στόχο την αντιμετώπιση της φερόμενης ιρανικής επιθετικότητας.

Πυραύλους Patriot και drones θα περιλαμβάνει η προσφάτως (σ.σ. Δευτέρα) ανακοινωθείσα ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, όπως διευκρίνισε το βράδυ της Τετάρτης το αμερικανικό State Department.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η τελευταία αμερικανική στρατιωτική αποστολή στην περιοχή θα περιλαμβάνει μία συστοιχία Patriot, drones και αναγνωριστικά αεροσκάφη.

Παράλληλα, το Πεντάγωνο διαβεβαίωσε ότι η αποστολή αυτή δεν υποδηλώνει την επιθυμία των ΗΠΑ για πόλεμο με το Ιράν, αλλά αντανακλά την ετοιμότητα υπεράσπισης των αμερικανικών δυνάμεων και των αμερικανικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή.

Τα παραπάνω έρχονται ως συνέχεια της ανακοίνωσης του υπουργείου Άμυνας για την αποστολή 1.000 επιπλέον στρατιωτών στη Μέση Ανατολή για «αμυντικούς σκοπούς», με στόχο την αντιμετώπιση της φερόμενης ιρανικής επιθετικότητας.

Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία γνωστοποιήθηκε τη Δευτέρα, εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης της Ουάσιγκτον να επιρρίψει στην Τεχεράνη την ευθύνη για τις πρόσφατες εκρήξεις σε δύο πετρελαιοφόρα πλοία, στον Κόλπο του Ομάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη Μέση Ανατολή μεταβαίνει ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Ιράν

Το Ιράν, πάντως, έχει επανειλημμένως απορρίψει τις αμερικανικές κατηγορίες, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σχετίζεται με το περιστατικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιρανο-αμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σε τεταμένο επίπεδο από το 2018, όταν η Ουάσιγκτον αποχώρησε μονομερώς από τη διεθνή πυρηνική συμφωνία και επανέφερε τις κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης.

Σχετικά:

Τραμπ: Οι ΗΠΑ «είναι καλά προετοιμασμένες» για να αντιμετωπίσουν το Ιράν
Τι θα μπορούσε να πυροδοτήσει στρατιωτική δράση ενάντια στο Ιράν: Το μήνυμα Πομπέο στην Τεχεράνη
Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται πως νέα ευρήματα δείχνουν ότι το Ιράν είναι πίσω από την επίθεση στα τάνκερ
Πληροφορίες ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για προκλήσεις από το Ιράν
Στη Μέση Ανατολή μεταβαίνει ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Ιράν
Tags:
Patriot, πύραυλοι Patriot, αναγνωριστικό, Drone, drones, πόλεμος, τάνκερ, πετρελαιοφόρο, στρατιώτες, αμερικανικός στρατός, Μέση Ανατολή, Ιράν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK