18:44 16 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) συμπεριέλαβε για πρώτη φορά τα νέα μαχητικά αεροσκάφη F-35I Adir σε «παιχνίδια πολέμου». Σε ποια σενάρια ασκήθηκαν οι Ισραηλινοί πιλότοι.

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) συμπεριέλαβε για πρώτη φορά τα νέα αεροσκάφη F-35I Adir σε «παιχνίδια πολέμου».

Οι ασκήσεις, οι οποίες διεξάγονται από την Κυριακή έως την Τετάρτη, συμπεριλαμβάνουν τόσο επιθετικές όσο και αμυντικές επιχειρήσεις από μια πληθώρα αεροσκαφών, μονάδες αεράμυνας και δυνάμεις υποστήριξης εδάφους, ανέφεραν οι Times of Israel. Περιλαμβάνουν μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, μεταφορικά αεροσκάφη, drones και την ισραηλινή έκδοση του F-35A, το F-35I Adir, που σημαίνει «ισχυρό» στα εβραϊκά.

Ο πρωταρχικός στόχος των ασκήσεων είναι να διερευνήσουν πώς η IAF θα ανταποκριθεί σε μια σύγκρουση με τις σιιτικές πολιτοφυλακές της Χεζμπολάχ, οι σήραγγες της οποίας που διασχίζουν τα de facto σύνορα με το Ισραήλ βρέθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις τον περασμένο Δεκέμβριο. Το 2006, μια ισραηλινή εισβολή στο νότιο Λίβανο οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, ύστερα από συγκρούσεις με την Χεζμπολάχ.

Τα σενάρια περιλαμβάνουν επίσης προσομοιώσεις στις οποίες ο εχθρός διαθέτει συστήματα S-300 και S-400: Τα ρωσικά αντιαεροπορικά και αντιβαλλιστικά συστήματα που βρίσκονται στην Συρία και έχουν πωληθεί σε έναν αυξανόμενο αριθμό ξένων αγοραστών, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, της Ινδίας και της Κίνας.

Ωστόσο, η πρακτική εξάσκηση διερεύνησε επίσης μια σειρά από άλλα σενάρια, όπως οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας και τη Συρία, οι οποίες βομβαρδίστηκαν πρόσφατα από την IAF. Άλλα σενάρια αφορούσαν την ανταπόκριση σε ένα τεράστιο καταιγισμό πυραύλων κατά του Ισραήλ, επίλυση πιθανών προβλημάτων στο πεδίο της μάχης, όπως στις επικοινωνίες και η επιχειρήσεις αεροσκαφών από κατεστραμμένους διαδρόμους.

Το F-35I πρόσθεσε «αποτελεσματικότητα και ποικιλία αποστολών» στις ασκήσεις των αεροπορικών δυνάμεων, δήλωσε αξιωματούχος της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. «Δεν είχαμε αυτές τις δυνατότητες πριν», πρόσθεσε.

Ωστόσο, το Ισραήλ έχει λάβει μοναδική άδεια από την Lockheed για να τροποποιήσει τα F-35 που αγοράζει, εκ των οποίων έχει τώρα 14 και αλλά 36 υπό καθεστώς παραγγελίας. Μία από αυτές τις τροποποιήσεις περιλαμβάνει μια εξωτερική πτέρυγα σχεδιασμένη για να μεγιστοποιήσει έτι περαιτέρω τα χαρακτηριστικά stealth του αεροσκάφους, ανέφερε το Sputnik.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά που η IAF χρησιμοποιεί σε ασκήσεις τα Adirs, είναι πιθανό πως τα έχει ήδη χρησιμοποιήσει τουλάχιστον δύο φορές στη Συρία για να πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιδρομές κατά του Διεθνούς Αεροδρομίου της Δαμασκού τον Ιανουάριο και της βιομηχανικής πόλης Σέιχ Νατζάρ τον Μάρτιο.

Ένας αξιωματικός της IAF δήλωσε στο Ynet ότι τα πληρώματα εδάφους βελτιώνονται διαρκώς στο θέμα του ανεφοδιασμού και του επαναφόρτωσης οπλισμού στα αεροσκάφη, διαδικασίες τις οποίες σκοπεύουν να πραγματοποιούν σε λιγότερο από μία ώρα πριν τα αεροπλάνα επιστρέψουν στον ουρανό.

«Τα πληρώματά μας δουλεύουν όπως στην Φόρμουλα 1», ανέφερε ο αξιωματικός.

Tags:
Πολεμική Αεροπορία, Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, Ισραήλ, μαχητικό αεροσκάφος, μαχητικό, F-35
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK