13:25 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ένταση στην περιοχή του Κόλπου έχει κλιμακωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, με την Ουάσιγκτον να αποστέλλει επιπλέον 1.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή.

Για κατάρριψη αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους, τύπου «MQ-4C Triton», από ιρανικό πύραυλο εδάφους – αέρος, στον διεθνή εναέριο χώρο του Στενού του Ορμούζ, έκανε λόγο η Ουάσιγκτον, μέσω ανώνυμης πηγής, η οποία μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, επικαλούμενο τους Φρουρούς της Επανάστασης, ισχυρίστηκε ότι η Τεχεράνη κατέρριψε ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό drone «Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk», ενόσω πετούσε πάνω από την επαρχία Ορμουζγκαν.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα του IRNA, ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού έσπευσε να διευκρινίσει ότι «κανένα drone δεν βρισκόταν πάνω από το ιρανικό έδαφος».

Το αμερικανικό αεροσκάφος, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, κατερρίφθη μόλις εισήλθε στον ιρανικό εναέριο χώρο, κοντά στην περιοχή «Kouhmobarak».

Η ένταση στην περιοχή του Κόλπου κλιμακώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από τις αναφορές για επιθέσεις σε δύο πετρελαιοφόρα πλοία, τα οποία έπλεαν στον Κόλπο του Ομάν.

Οι ΗΠΑ και οι περιφερειακοί τους σύμμαχοι, έσπευσαν να επιρρίψουν την ευθύνη στην Τεχεράνη, η οποία απέρριψε τις σχετικές κατηγορίες.

Τη Δευτέρα, παράλληλα, ως συνέχεια των παραπάνω, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την ανάπτυξη 1.000 Αμερικανών στρατιωτών για αμυντικούς σκοπούς, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, με στόχο την «αντιμετώπιση των εναέριων, θαλάσσιων και επίγειων απειλών».

Το βράδυ της Τετάρτης, το αμερικανικό Πεντάγωνο διευκρίνισε ότι πέραν των 1.000 στρατιωτών, θα αποσταλούν στην περιοχή μία συστοιχία πυραύλων Patriot, αναγνωριστικά αεροσκάφη και drones.

Σχετικά:

Φρουροί Επανάστασης του Ιράν: Οι πύραυλοι της Τεχεράνης μπορούν να πλήξουν αεροπλανοφόρα
Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται πως νέα ευρήματα δείχνουν ότι το Ιράν είναι πίσω από την επίθεση στα τάνκερ
Πληροφορίες ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για προκλήσεις από το Ιράν
Στη Μέση Ανατολή μεταβαίνει ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Ιράν
Tags:
Φρουροί της Επανάστασης, αμερικανικός στρατός, Ομάν, Περσικός Κόλπος, Μέση Ανατολή, κατασκοπευτικά αεροσκάφη, κατασκοπεία, κατασκοπευτικό, ΗΠΑ, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK