11:44 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι ευρωπαϊκές χώρες αποκάλυψαν πρόσφατα την πρόοδό τους για τη δημιουργία ενός μαχητικού αεροσκάφους 6ης γενιάς, παρουσιάζοντας τη σουίτα όπλων του συστήματος Future Air Combat System στο Air Show του Παρισιού την περασμένη εβδομάδα.

Ο αντιπρόεδρος της Lockheed Martin Γκρεγκ Ούλμερ αποκάλυψε τα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον του προγράμματος F-35 κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης, σημειώνοντας πως το μαχητικό αεροσκάφος θα συνεχίσει να εξελίσσεται ως κάποιο βαθμό, ώσπου η διαχωριστική γραμμή μεταξύ της πέμπτης γενιάς και της επόμενης γενιάς αρχίζει να θολώνει.

«Είναι σίγουρα κάτι που η Lockheed εξετάζει. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα δείτε αυτό το μεγάλο άλμα - όπως είδατε από την τέταρτη γενιά έως την πέμπτη γενιά – μεταξύ της πέμπτης και της έκτης γενιάς», είπε.

Ο Ούλμερ υποστήριξε ότι το F-35 δεν θα παραμείνει «στατικό» και θα αναβαθμιστεί συνεχώς έως ότου τελικά μπορεί να θεωρηθεί μαχητικό έξι γενιάς με προηγμένες δυνατότητες που θα επιτρέψουν σε έναν πιλότο να ελέγξει εξωτερικά όπλα και εργαλεία, όπως drones και αισθητήρες.

​Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας θεωρεί πως το όνειρο των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων να συνεργαστούν επανδρωμένα αεροσκάφη με μη επανδρωμένα αεροχήματα μπορεί να επιτευχθεί με το F-35.

Ο αντιπρόεδρος της Lockheed δήλωσε επίσης ότι η έκδοση Block 4 του F-35 θα έχει βελτιωμένους επεξεργαστές και μνήμες, μια πανοραμικό πιλοτήριο και την ικανότητα πρόσδεσης πρόσθετων δεξαμενών καυσίμου για να επεκταθεί το δραστικό του βεληνεκές.

Ωστόσο, είναι ασαφές, αν το F-35 θα αποκτήσει τις δυνατότητες ενός αεροσκάφους έκτης γενιάς και αν τελικώς η Lockheed Martin θα επιτύχει αυτό τον στόχο για το αμφιλεγόμενο αεροσκάφος της πριν οι ευρωπαϊκές χώρες περάσουν στη νέα εποχή με το προγραμματισμένο μαχητικό έκτης γενιάς.

Tags:
stealth, Ευρώπη, ΗΠΑ, μαχητικά αεροσκάφη, F-35
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK