18:43 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τεράστιες εξαγωγικές δυνατότητες στον τομέα των εξαγωγών όπλων αναφορικά με τη Ρωσία βλέπει ο Ιγκόρ Κοροτσένκο, επικεφαλής του Κέντρου Ανάλυσης των παγκόσμιων όπλων

Η Ρωσία δεν έχει ακόμη κατανοήσει πλήρως τις δυνατότητές της για εξαγωγές όπλων και είναι σε θέση να αυξήσει τα ετήσια έσοδά της σε αυτόν τον τομέα μέχρι 20 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024, επισήμανε ο Ιγκόρ Κοροτσένκο, επικεφαλής του ρωσικού Κέντρου Ανάλυσης των Παγκόσμιων Όπλων στον τομέα του εμπορίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε νωρίτερα ότι τα έσοδα της Μόσχας από τις εξαγωγές όπλων αυξήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έφθασαν σχεδόν 16 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

«Σήμερα, ο αριθμός αυτός [16 δισεκατομμύρια δολάρια] είναι ένα επίπεδο που, αναμφίβολα, είναι επιτυχές. Μιλώντας από την άποψη της σύγχρονης γεωπολιτικής, πιστεύω ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αυξήσει τις εξαγωγές [όπλων] για να κερδίσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, δήλωσε ο Κοροτσένκο στο Sputnik

Ο εμπειρογνώμονας τόνισε επίσης ότι οι ξένες κυρώσεις στη Ρωσία, δεν είχαν επηρεάσει τα έσοδα της χώρας από εξαγωγές όπλων.

Η Ρωσία παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς όπλων παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τη Rosoboronexport, εξαγωγέα κρατικών όπλων της Ρωσίας, οι πιο δημοφιλείς παγκόσμιες εξαγωγές της Μόσχας είναι τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα.

Tags:
αύξηση, εξαγωγές, όπλα, Άμυνα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK