16:56 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το σύστημα πυραυλικής αεροπορικής άμυνας S-500 θα παραληφθεί από τις ένοπλες δυνάμεις τα ερχόμενα χρόνια, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιούρι Μπορίσοφ.

«Οι επιτυχείς προκαταρκτικές δοκιμές επέτρεψαν στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας να αποφασίσει να συντομεύσει την περίοδο έναρξης προμήθειας των στρατευμάτων με αυτού του τύπου το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας», δήλωσε αναφερόμενος στους S-500 ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιούρι Μπορίσοφ.

Όπως τόνισε, «ως εκ τούτου, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν τα συστήματα S-500 τα ερχόμενα χρόνια», δήλωσε ο Μπόρισοφ στους δημοσιογράφους στο φόρουμ του Στρατού του 2019.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο φόρουμ του στρατού για το 2019, επεσήμανε ότι επί του παρόντος, διεξάγονται σταδιακές δοκιμές για διάφορα στοιχεία των συστημάτων S-500 με εκτοξεύσεις νέων πυραύλων, των οποίων δεν υπάρχουν ανάλογοι στον κόσμο.

Οι S-500 είναι ένα σύστημα πυραύλων επιφανείας — αέρος με εμβέλεια έως και 600 χιλιομέτρων, σχεδιασμένο να αναχαιτίζει και να καταστρέφει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, καθώς και υπερηχητικούς πυραύλους, αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Το νέο σύστημα θα μπορεί να πλήξει ταυτόχρονα μέχρι και 10 βαλλιστικούς στόχους.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει ότι η Άγκυρα και η Μόσχα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν συνομιλίες για την από κοινού παραγωγή ρωσικής κατασκευής συστημάτων αεράμυνας S-500 μετά τις παραδόσεις των S-400.

Σχετικά:

Είναι οι S-500; Βίντεο από τη δοκιμή μυστηριώδους ρωσικού πυραύλου
Ερντογάν: Ρωσία και Τουρκία μπορούν να συζητήσουν την κοινή παραγωγή των S-500
Το σύστημα αεράμυνας S-500 θα μπορεί να καταστρέψει στόχους στο Διάστημα
Η Ρωσία χαιρετίζει την πρόθεση της Τουρκίας για συνεργασία στα συστήματα S-500
Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-500 είναι σχεδόν έτοιμο
Η Ρωσία εκπαιδεύει τους πρώτους χειριστές για τα συστήματα S-500
Tags:
S-400, πύραυλος, πύραυλοι, βαλλιστικός πύραυλος, αεράμυνα, Ρωσία, ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, Γιούρι Μπορίσοφ, S-500
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK