15:34 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) σκοπεύει να αποκτήσει περίπου 138 αεροσκάφη πέμπτης γενιάς μέσα στα επόμενα χρόνια, παρά τα προβλήματα του μαχητικού, τα οποία η κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin υπόσχεται να διορθώσει.

Οι Βρετανοί πιλότοι δοκιμάζουν τα F-35 σε πρώτες αποστολές με στόχο το ISIS σε Ιράκ και Συρία από τις 16 Ιουνίου, όπως δήλωσε η υπουργός Άμυνας, Πένι Μορντόντ. Τα βρετανικά F-35 που βρίσκονται στην Κύπρο έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 13 αποστολές έκτοτε, αλλά δεν έχουν προχωρήσει σε πλήγματα, πρόσθεσε η ίδια.

«Τα F-35 είναι τα πιο εξελιγμένα μαχητικά αεροσκάφη που η χώρα μας κατείχε ποτέ και θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά της βρετανικής αεροπορικής άμυνας για τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε η υπουργός.

Το επόμενο βήμα για τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) θα είναι η ανάπτυξη αεροσκαφών F-35B στο αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth μέχρι το 2021, το οποίο θα αποτελέσει το «κεντρικό σημείο των εκστρατευτικών δυνάμεων της χώρας», δήλωσε ο Βρετανός ναύαρχος Τόνι Ράντακιν.

Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει σήμερα 24 μαχητικά αεροσκάφη F-35B, κατάλληλα για γρήγορη απογείωση και κάθετη προσγείωση, ενώ έχει στόχο την απόκτηση συνολικά 138 αεροσκαφών. Περίπου το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού αναμένεται να παραδοθεί στη χώρα μέχρι το 2023.

Παρά τη φαινομενική δημοφιλία μεταξύ των κρατών του ΝΑΤΟ, το F-35 εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα, μολονότι έχει αναπτυχθεί εδώ και αρκετές δεκαετίες με προϋπολογισμό άνω του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Σύμφωνα με έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του ΜΜΕ «Defence News», ορισμένοι πιλότοι των F-35 βιώνουν περιόδους υψηλής πίεσης στην καμπίνα με αποτέλεσμα πόνους σε αφτί και μύτη, ενώ το ίδιο το μαχητικό σε ταχύτητες άνω των 1,2 Μαχ μπορεί να υποστεί δομικές ζημιές, ενώ προβλήματα υπάρχουν στον χειρισμό και σε περιοχές με κρύο.

Tags:
αεροπλανοφόρο, Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, F-35
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK