01:07 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση των Αμερικανών πολιτών έλαβε μεγάλη υποστήριξη για ένα προληπτικό πυρηνικό χτύπημα κατά της Βόρειας Κορέας, με το ένα τρίτο όλων των ερωτηθέντων να την υποστηρίζουν.

Οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που χρησιμοποίησε ποτέ πυρηνικά όπλα σε πόλεμο. Δύο βομβιστικές επιθέσεις εναντίον μεγάλων ιαπωνικών πόλεων τον Αύγουστο του 1945 σκότωσαν πάνω από 200.000 Ιάπωνες.

Αν μια νέα δημοσκόπηση που διεξήγαγε η YouGov αποτελεί αξιόπιστο δείκτη, η αμερικανική... όρεξη για βομβαρδισμό παραμένει μεγάλη.

Η ηλεκτρονική δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου, ζήτησε από 3.000 Αμερικανούς να δώσουν απαντήσεις, σε περίπου έξι πιθανά σενάρια για μια πυρηνική ανταλλαγή μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βόρειας Κορέας, με διάφορες μεταβλητές

Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η πιθανότητα ότι η Πιονγιάνγκ θα μπορούσε να αντιδράσει σε ένα χτύπημα των ΗΠΑ και το ότι οι δύο πλευρές θα υποφέρουν τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Και το συμπέρασμα, είναι ότι ενώ τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δεν θα υποστήριζαν μια προληπτική επίθεση στη Βόρειο Κορέα, το 1/3 έχει αντίθετη άποψη.

«Για πολλά από αυτά τα γεράκια, η υποστήριξη για μια επίθεση, ακόμα και σε ένα προληπτικό χτύπημα, δεν μειώνεται σημαντικά όταν η ιστορία λέει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορύσαν να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα που αναμένεται να σκοτώσουν 1 εκατομμύριο πολίτες της Βόρειας Κορέας», έγραψαν τρεις καθηγητές πανεπιστημίου σε σχετικό άρθρο.

Πρόκειται φια τους συγγραφείς Αλίντα Χάουχουορθ και Σκοτ Σάγκαν του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και τον Μπέντζαμιν Βαλεντίνο του Νταρτμάουθ. 

«Όπως έχουμε διαπιστώσει στο παρελθόν, το αμερικανικό κοινό εκδηλώνει μόνο περιορισμένη αποστροφή προς τη χρήση πυρηνικών όπλων αλλά μια συγκλονιστική προθυμία να υποστηρίξει τη δολοφονία αμάχων εχθρών», έγραψαν.

Tags:
διηπειρωτικός πύραυλος, βαλλιστικός πύραυλος, πύραυλος, πυρηνικό πλήγμα, Βόρεια Κορέα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK