13:18 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ εργάζεται αυτή την περίοδο για την τελειοποίηση του Compact Laser Weapons System (CLaWS), σε μία προσπάθεια να βελτιώσει τις ικανότητές του όσον αφορά στην καταπολέμηση των εχθρικών μη επανδρωμένων αεροχημάτων.

Το σύστημα που δημιούργησε η Boeing, σύμφωνα με την ανακοίνωση της 19ης Ιουνίου από την εταιρεία, θα είναι το πρώτο επίγειο λέιζερ που εγκρίθηκε από το Πεντάγωνο για χρήση από το Σώμα Πεζοναυτών, αναφέρει το Popular Mechanics.

«Το CLaWS δεν προορίζεται να είναι ένα αυτόνομο σύστημα για χρήση από τους Πεζοναύτες με σκοπό την αντιμετώπιση των εχθρικών αεροσκαφών», σημειώνει η ανακοίνωση. Αντίθετα, εάν το πρωτότυπο εξακολουθεί να σημειώνει πρόοδο στην τρέχουσα φάση έρευνας και ανάπτυξης, θα χρησιμεύσει ως συστατικό στοιχείο ενός συνολικού μελλοντικού συστήματος».

Ο Ισάακ Νιλ, ένας μηχανικός της Boeing, εξήγησε προηγουμένως σε ένα βίντεο του Αυγούστου του 2015 ότι το σύστημα μπορεί να επιτύχει στόχους σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων και ότι ουσιαστικά εξαλείφει τις απειλές από την καύση τμημάτων του εχθρικού αεροσκάφους.

Ο Ντον Κέλι, υπεύθυνος προγράμματος για την επίγεια αντιαεροπορική άμυνα στο πρόγραμμα Executive Officer Land Systems, δήλωσε στην τελευταία έκθεσή του ότι η ώθηση για να αρχίσει η δοκιμή του συστήματος «ήταν η ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα εχθρικά drones».

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται μέχρι το λέιζερ να τεθεί σε ενεργό υπηρεσία, οι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε μία φάση «ταχείας παραγωγής πρωτοτύπων και ταχείας παράδοσης».

Η τελευταία εξέλιξη έρχεται καθώς τόσο ο αμερικανικός Στρατός όσο και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ διερευνούν τη χρήση της τεχνολογίας λέιζερ για να στοχεύσουν εχθρικά drones.

 

Tags:
Σώμα Πεζοναυτών, ΗΠΑ, αεροσκάφος, όπλο, λέιζερ, Drone
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK