16:36 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

To «Γιαβούζ» βρίσκεται στη θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου. Τουρκικά μαχητικά F-16 επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στο πλοίο - γεωτρύπανο, πραγματοποιώντας πτήσεις - χαιρετισμού.

Στη θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου έχει εισέλθει το τουρκικό πλοίο – γεωτρύπανο «Γιαβούζ», το οποίο αναμένεται να προχωρήσει σε γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα «sabah.com.tr», η άφιξη του «Γιαβούζ» στην Ανατολική Μεσόγειο έτυχε «θερμής υποδοχής» από τουρκικά F-16, τα οποία έσπευσαν να πραγματοποιήσουν πτήσεις – χαιρετισμού.

Μάλιστα, στο τουρκικό δημοσίευμα φιλοξενείται φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται τουρκικά μαχητικά να πετούν πάνω από το τουρκικό γεωτρύπανο.

Τουρκικά μαχητικά πάνω από το πλοίο - γεωτρύπανο Γιαβούζ
Τουρκικά μαχητικά πάνω από το πλοίο - γεωτρύπανο Γιαβούζ

Την Τρίτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμήνυσε ότι τα δικαιώματα της Τουρκίας είναι αδιαπραγμάτευτα και ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα.

«Οι εργασίες (σ.σ. των πλοίων) πραγματοποιούνται από κοινού με τις μονάδες των ενόπλων δυνάμεών μας για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πλοίων» έσπευσε να προσθέσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ενέργειας της γειτονικής χώρας, τις προηγούμενες ημέρες, ισχυρίστηκε ότι το γεωτρύπανο «Πορθητής» έχει ξεκινήσει γεωτρήσεις βόρεια της Κύπρου, σε οικόπεδα τα οποία η Άγκυρα έχει «αδειοδοτήσει».

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της τουρκικής πετρελαϊκής εταιρείας «Turkiye Petrolleri Anonim Ortakligi», η εξορυκτική δραστηριότητα του «Γιαβούζ» θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου, αφού πρώτα προσδιοριστεί και καθοριστεί η ακριβής τοποθεσία εκτέλεσης των εξορυκτικών εργασιών.

Σχετικά:

Ξεκίνησε για την Κύπρο το τουρκικό πλοίο - γεωτρύπανο Γιαβούζ: Πού και πότε θα τρυπήσει
Προς την Αττάλεια το τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο «Γιαβούζ»
Tags:
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ελληνοτουρκικά, τουρκικά μαχητικά, F-16, F-16, Κυπριακή ΑΟΖ, ΑΟΖ, Κύπρος, Ανατολική Μεσόγειος, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK