12:55 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ δοκιμάζουν τώρα ένα πρωτότυπο σύστημα που μπορεί να εντοπίσει τους στόχους με βάση τα σήματα που εκπέμπει η καρδιά του ατόμου, χρησιμοποιώντας δέσμη λέιζερ.

Η τεχνολογική επιθεώρηση του MIT, αναφέρθηκε την Πέμπτη στο ειδικό πρόγραμμα του Πενταγώνου των ΗΠΑ, το οποίο χρησιμοποιεί λέιζερ για την παρακολούθηση του καρδιακού παλμού του στόχου του, με βάση την κίνηση της επιφάνειας του δέρματος, ως αποτέλεσμα της ροής του αίματος.

Η συσκευή, με την ονομασία «Jetson», βασίζεται σε μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται από δύο διαφορετικά επίπεδα: αφενός, μια τεχνολογία που καταγράφει εξ αποστάσεως τον παλμό ενός ασθενούς και, αφετέρου, μια συσκευή που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση κραδασμών σε δομές από απόσταση.

Το αποτέλεσμα είναι μια συσκευή, η οποία δεν χρειάζεται φυσική επαφή ή ακόμα και θέα στο δέρμα σας, προκειμένου να εντοπίσει τον καρδιακό παλμό σας.

Έτσι, οι καρδιακοί παλμοί να γίνονται η «τελευταία λέξη» της τεχνολογίας στην βιομετρική ταυτοποίηση.

Η τεχνολογική εταιρεία Nymi που εδρεύει στον Καναδά έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα παλμών που χρησιμοποιείται ως εναλλακτική λύση για την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων, σημειώνει το MIT.

Ωστόσο, το Jetson μπορεί να λειτουργήσει πιο μακριά και από τα 200 μέτρα, ενώ επιλέον βλέπει μέσω τακτικών ενδυμάτων, αν και αποτυγχάνει προς το παρόν με τα παχύτερα χειμωνιάτικα παλτά, τα οποία αποκρύπτουν τις λεπτές επιφανειακές κινήσεις που προκαλούνται από τον καρδιακό παλμό σας.

Η συσκευή θα χρησιμοποιηθεί από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.

Tags:
ηλεκτρονικές συσκευές, αίμα, στρατιωτική τεχνολογία, αμερικανικός στρατός, ειδικές δυνάμεις, ΗΠΑ, λέιζερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK