19:25 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιούρι Μπορίσοφ είπε πρόσφατα ότι το σύστημα αντι-βαλλιστικών πυραύλων S-500 θα δοθεί στον ρωσικό στρατό, τα επόμενα χρόνια.

Ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού κολοσσού Rostec, επισήμανε ότι η Ρωσία άρχισε πρόσφατα να κατασκευάζει τα αντιπυραυλικά συστήματα S-500.

«Αρχίζουμε ήδη να παράγουμε το S-500, ένα πιο προηγμένο σύστημα [από το S-400], οπότε δεν θα ήθελα να το συζητήσω τώρα, καθώς δεν έχει υιοθετηθεί ακόμα από τους στρατιώτες μας», δήλωσε ο Τσεμέζοφ σε ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι.

Σημείωσε επίσης ότι τα συστήματα θα παραδοθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις αφού πρώτα δοκιμαστούν.

Το S-500 είναι ένα ρωσικό σύστημα αντιβαλλιστικών πυραύλων σχεδιασμένο να αντικαταστήσει το σύστημα A-135 που χρησιμοποιείται σήμερα και να συμπληρώνει το S-400 .

Οι προδιαγραφές του συστήματος παραμένουν απόρρητες, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, το S-500 είναι ικανό να καταστρέψει στόχους έως και 600 χιλιόμετρα μακριά και πιστεύεται επίσης ότι είναι σε θέση να εντοπίσει και ταυτόχρονα να χτυπήσει μέχρι και 10 βαλλιστικούς στόχους σε ταχύτητες μέχρι 7 χιλιόμετρα (4 μίλια) ανά δευτερόλεπτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σύστημα αεράμυνας S-500 θα μπορεί να καταστρέψει στόχους στο Διάστημα

Tags:
διηπειρωτικός πύραυλος, βαλλιστικός πύραυλος, πύραυλος, Ρωσία, S-400, S-500, Γιούρι Μπορίσοφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK