19:00 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 Triumph

Ρώσος στρατιωτικός: Το πυραυλικό σύστημα S-500 μπορεί να αντιμετωπίσει επίθεση από το διάστημα

© Sputnik / Sergey Malgavko
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Στα τέλη Ιουνίου ο επικεφαλής του κρατικού αμυντικού φορέα Rostec Σεργκέι Κεμέζοφ δήλωσε ότι η Ρωσία άρχισε πρόσφατα την κατασκευή του εξελιγμένου πυραυλικού συστήματος S-500.

Το νέο αμυντικό πυραυλικό σύστημα S-500 στοχεύει ειδικά στην αντιμετώπιση επιθέσεων από το διάστημα δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων Γιούρι Μουράβκιν στην Krasnaya Zvezda.

«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι στις μέρες μας και στο ορατό μέλλον τα σύνορα μεταξύ αέρα και διαστήματος καταργούνται ή θα καταργηθούν καθώς ο από αέρος εχθρός γίνεται εχθρός από το αεροδιάστημα, είναι ασφαλές να πούμε ότι το σύστημα S-500 που εισέρχονται σε υπηρεσία είναι ο αγωγός» υπογράμμισε ο Μουράβκιν.

Τα νεότερα πυραυλικά συστήματα S-400 Triumph
Τμήμα πληροφοριών υποστήριξης στην περιοχή της Βαλτικής

Τα σχόλια έρχονται μετά τη δήλωση το διευθύνοντα συμβούλου της κρατικής εταιρείας Rostec Σεργκέι Κεμεζόφ στο Rossiya 1 ότι «ήδη αρχίζουν την παραγωγή των S-500».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιούρι Μπορίσοφ: Τα ερχόμενα χρόνια οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας θα παραλάβουν τους S-500

«Είναι πιο σύγχρονο σύστημα. Δεν θέλω να συζητήσω γι’ αυτό τώρα, καθώς δεν είναι ακόμα σε λειτουργία. Πιστεύω ότι θα εμφανιστεί στο άμεσο μέλλον» πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι το σύστημα S-500 πρόκειται να τεθούν σε υπηρεσία μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών, χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Στις αρχές του μήνα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιούρι Μπορίσοφ ανέφερε ότι «επιτυχή αρχικά τεστ». Πρόσθεσε ότι τα τάγματα της αεράμυνας θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα συστήματα S-500 στα επόμενα χρόνια.

Tags:
διάστημα, αντιαεροπορική άμυνα, αντιπυραυλική άμυνα, αεράμυνα, Ρωσία, S-500
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK