21:35 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Το Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον

Συμφωνία μαμούθ μεταξύ Ουάσινγκτον-Ταϊπέι για πώληση αρμάτων μάχης και πυραύλων Stinger στην Ταϊβάν

© AP Photo / J. Scott Applewhite
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον Μάιο του 2019, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε ομόφωνα τον «Νόμο Διασφάλισης της Ταϊβάν του 2019», ο οποίος παροτρύνει την Ταϊβάν να αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει εγκρίνει το αίτημα της Ταϊβάν να αγοράσει περισσότερα από 100 άρματα μάχης M1A2T Abrams και έναν μακρύ κατάλογο σχετικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των αντιαεροπορικών πυραύλων Stinger, με συμφωνία αξίας άνω των 2 δισ. δολαρίων, δήλωσε ο Οργανισμός Συνεργασίας για την Άμυνα και την Ασφάλεια (DSCA) σε δελτίο τύπου την Δευτέρα.

«Αυτή η προτεινόμενη πώληση αρμάτων μάχης M1A2 θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό του αρματικού δυναμικού, ενισχύοντας την ικανότητά του να αντιμετωπίσει τις σημερινές και τις μελλοντικές περιφερειακές απειλές και να ενισχύσει την άμυνα της χώρας», ανέφερε η ανακοίνωση. «Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε δύο δισ. δολάρια», ανέφερε η δήλωση του Οργανισμού.

Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να πουλήσουν στην Ταϊβάν 250 αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger έναντι 224 εκατ. δολαρίων, δήλωσε η DSCA σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της.

Το Πεκίνο θεωρεί ότι η αυτοδιοικούμενη Ταϊπέι είναι μέρος της επικράτειάς της και διεκδικεί την επικυριαρχία στο νησί. Ωστόσο, η Ταϊβάν απέρριψε επανειλημμένα την απαίτηση του Πεκίνου και εξακολουθεί να φέρει το όνομα της κυβέρνησης της προ-κομμουνιστικής εποχής, της Δημοκρατίας της Κίνας, της οποίας ο εδαφικός έλεγχος περιοριζόταν στο νησί μετά την ολοκλήρωση του εμφυλίου πολέμου το 1949, όταν η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ιδρύθηκε στην ηπειρωτική χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δείτε σε βίντεο ρωσικό άρμα μάχης να κόβει φαγητό με μαχαίρι και να σερβίρει νερό

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί πως σύμφωνα με το «Νόμο Διασφάλισης της Ταϊβάν του 2019», οι ΗΠΑ πρέπει να επιτρέπουν την τακτική πώληση αμυντικών συστημάτων στην Ταϊβάν και να υπερασπίζονται τη συμμετοχή του νησιού σε διεθνείς οργανισμούς.

Tags:
όπλα, συμφωνία, πύραυλοι, Ουάσινγκτον, άρματα μάχης, Ταϊβάν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK