00:06 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα νέο πολεμικό σκάφος της κλάσης LCS αναμένεται να παραλάβει ο στόλος των πλοίων μάχης επιφανείας του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι σκοπεύει να εντάξει σε υπηρεσία το νεώτερο απόκτημά του, το πολεμικό πλοίο κλάσης LCS, USS Indianapolis, σε μια προσεχή τελετή στην πολιτεία της Ιντιάνα στις 26 Οκτωβρίου, σηματοδοτώντας την επίσημη είσοδο του στον στόλο.

«Το Πολεμικό Ναυτικό θα εντάξει σε ενεργό υπηρεσία το πολεμικό πλοίο στις 26 Οκτωβρίου 2019 στο Μπέρνς Χάρμπορ της Ιντιάνα», ανέφερε η εφημερίδα. «Η τελετή ένταξης σε ενεργό υπηρεσία σηματοδοτεί την αποδοχή του και την ένταξή του στον ενεργό στόλο του αμερικανικού Nαυτικού».

Η Lockheed Martin, σε συνεργασία με τα ναυπηγεία Marinette Marine στην αμερικανική πολιτεία του Ουισκόνσιν, διαθέτει έξι ακόμη σκάφη του τύπου σε διάφορα στάδια παραγωγής. Το αμερικανικό Ναυτικό σχεδιάζει να αποκτήσει συνολικά ένα στόλο 33 σκαφών LCS.

Το εν λόγω πλοίο θα αποτελέσει το 17ο της κλάσης που εισέρχεται σε ενεργό υπηρεσία.

Τέλος, τα πλοία τύπου LCS αποτελούν μια νέα κλάση πολεμικών σκαφών που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ταχύτητα και την ικανότητα ελιγμών σε ρηχά παράκτια ύδατα ή σε ανοιχτούς ωκεανούς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού. Προορίζονται για την εξουδετέρωση ασύμμετρων απειλών, όπως νάρκες, αθόρυβα υποβρύχια και ταχύπλοα σκάφη.

 

Tags:
Lockheed Martin, ΗΠΑ, Πολεμικό Ναυτικό, πολεμικό πλοίο, σκάφος, LCS
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK