02:07 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Στην Τουρκία οι S-400 (118)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο αριθμός των χωρών που επιθυμούν να αγοράσουν τα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 της Ρωσίας δεν μειώνεται παρά τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον στην Τουρκία, δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας Ντμίτρι Σουγκάγιεφ.

Στον ενθουσιασμό που διατηρείται για τα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400, παρά την αντίδραση των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας – η οποία παρέλαβε τα πρώτα τμήματα του συστήματος – αναφέρθηκε ο  επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας Ντμίτρι Σουγκάγιεφ.

«Το θέμα είναι ότι οι S-400 είναι το καλύτερο σύστημα αεράμυνας και μου είναι ευχάριστο να το προωθώ. Μπορώ να σας πω ότι ο αριθμός των χωρών που επιθυμούν να αγοράσουν S-400 δεν έχει μειωθεί. Εκτιμούμε την επιμονή των Τούρκων συναδέλφων μας. Η σύμβαση υλοποιείται, ολοκληρώνουμε το πρώτο στάδιο των παραδόσεων αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο κ. Σουγκάγιεφ στους δημοσιογράφους.

Την περασμένη εβδομάδα πληροφορίες ανέφεραν ότι η Ουάσιγκτον συνεργαζόταν με την Ινδία προκειμένου να την πείσει να μην αγοράσει ρωσικά συστήματα S-400 που οι ΗΠΑ θεωρούν «λίγο πρόβλημα».

Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε υπό την πίεση των γερουσιαστών, οι οποίοι τον παροτρύνουν να επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την αγορά αεροπορικών συστημάτων S-400 της Ρωσίας.

Η Ρωσία άρχισε τις παραδόσεις των συστημάτων της S-400 νωρίτερα μέσα στο μήνα, σύμφωνα με συμφωνία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπογράφηκε το 2017. Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα προτρέψει την Τουρκία να εγκαταλείψει τη συμφωνία υποστηρίζοντας ότι τα ρωσικά αμυντικά συστήματα είναι ασυμβίβαστα με τις άμυνες του ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση S-400 στην Τουρκία στα τέλη του 2018. Ένα χρόνο αργότερα, οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία την πώληση πυραύλων Patriot αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η Άγκυρα δεν την έχει αποδεχθεί, λέγοντας ότι οι όροι της δεν είναι τόσο καλοί όσο εκείνοι που πρότεινε η Ρωσία για τους S-400.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του NATO έχουν ισχυριστεί επανειλημμένα ότι το σύστημα S-400 δεν είναι συμβατό με τα πρότυπα αεράμυνας της συμμαχίας και υποστήριξαν ότι η παρουσία του συστήματος στην Τουρκία θα μπορούσε να επιτρέψει στη Ρωσία να συλλέξει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα F-35 και άλλα συστήματα του ΝΑΤΟ.

Θέμα:
Στην Τουρκία οι S-400 (118)

Σχετικά:

Τούρκος σχεδιαστής αποκαλύπτει το έμβλημα της πρώτης μοίρας S-400 - Φωτογραφία
Rostec: Η Τουρκία ενδιαφέρεται για την αγορά κι άλλων ρωσικών συστημάτων αεράμυνας εκτός των S-400
Τσαβούσογλου: Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι S-400 μέχρι τις αρχές του 2020
Συναντήσεις Τραμπ και γερουσιαστών εν μέσω πιέσεων για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για τους S-400
Tags:
αντιπυραυλικό σύστημα, αντιπυραυλική άμυνα, αεράμυνα, πύραυλοι Patriot, Patriot, Τουρκία, ΗΠΑ, Ρωσία, Ντόναλντ Τραμπ, F-35, S-400
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK