03:16 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ (64)
0 0 0
Βρείτε μας

Την Τρίτη, ο αμερικανικός στρατός ισχυρίστηκε ότι την προηγούμενη εβδομάδα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ κατέρριψε δύο ιρανικά drones στο Στενό του Ορμούζ.

Τους αμερικανικούς ισχυρισμούς περί κατάρριψης δύο ιρανικών drones στο Στενό του Ορμούζ απέρριψε το υπουργείο Άμυνας του Ιράν.

«Εμείς δείξαμε την άτρακτο του drone που καταρρίψαμε. Εάν κάποιος ισχυρίζεται ότι κατέρριψε δικό μας drone, ας το δείξει. Κανένα drone του Ιράν δεν κατερρίφθη» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Αμίρ Χατάμι.

Την περασμένη Πέμπτη, το αμερικανικό Πεντάγωνο γνωστοποίησε ότι κατέρριψε ένα φερόμενο ιρανικό drone, στο Στενό του Ορμούζ.

Απαντώντας στον αμερικανικό ισχυρισμό, οι Φρουροί της Επανάστασης δημοσίευσαν βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται ένα drone να πετάει πάνω από την περιοχή, απαθανατίζοντας το αμερικανικό πλοίο «USS Boxer», το οποίο συνοδευόταν από πέντε ακόμη πλοία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι η Τεχεράνη δεν έχασε κάποιο drone «στο Στενό του Ορμούζ ή οπουδήποτε αλλού», ενώ πρόσθεσε ότι «ανησυχεί μήπως το “USS Boxer” κατέρριψε κατά λάθος το δικό του (σ.σ. αμερικανικό) drone».

Θέμα:
Οι εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ (64)
Tags:
Αμερικανικός στρατός, αμερικανικός στρατός, πολεμικό πλοίο, πλοίο, Περσικός Κόλπος, Στενά του Ορμούζ, κατάρριψη, ΗΠΑ, Ιράν, drones, Drone
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK