15:05 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (192)
0 0 0
Βρείτε μας

Ερωτηθείς για την πιθανότητα τουρκικής γεώτρησης νότια του Καστελόριζου, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται ώστε να έχει απάντηση για κάθε ενδεχόμενο.

Διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα παρακολουθεί από κοντά την τουρκική παραβατικότητα έδωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, με φόντο τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε συνέντευξη Τύπου για την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στο κοινωνικό σύνολο και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τουρκικής γεώτρησης νότια του Καστελόριζου, ο υπουργός Άμυνας είπε ότι η Ελλάδα αναδεικνύει το θέμα σε όλα τα διεθνή φόρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι η χώρα μας προετοιμάζεται ώστε να έχει απάντηση για κάθε ενδεχόμενο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συστάσεις θα αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και επανέλαβε ότι «προβληματιζόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, σημείωσε ότι δεν θα αποκαταστήσουν σχέσεις ειρήνης στο 100% με την Τουρκία, αλλά πρόκειται για ένα ανοικτό κανάλι επικοινωνίας που πρέπει να υπάρχει.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, «θα εκτιμήσουμε από δω και πέρα και ανάλογα με τη συμπεριφορά της Τουρκίας πόσο ενεργό θα είναι αυτό το κανάλι επικοινωνίας».

Για το οικονομικό και υλικοτεχνικό κόστος που επωμίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις αναφορικά με την υλοποίηση αποστολών έρευνας διάσωσης, είπε ότι θα εξετασθούν τρόποι για το πώς θα επιλυθεί το θέμα της επιβάρυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ανέφερε επιπλέον ότι εξετάζεται η αλλαγή του νόμου περί προμηθειών με στόχο να τρέξουν ταχύτερα τα κατά προτεραιότητα προγράμματα.

Τη Δευτέρα, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Άμυνας κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις και σημείωσε πως «η ψυχραιμία δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως υποχωρητικότητα».

Το Σάββατο, από την Κύπρο όπου συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη, σημείωσε ότι η τουρκική παραβατικότητα δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό και απαιτεί μέγιστη επαγρύπνηση.

Θέμα:
Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (192)

Σχετικά:

Παναγιωτόπουλος: Δεν θα ανεχθούμε αμφισβητήσεις κυριαρχικών μας δικαιωμάτων
Παναγιωτόπουλος: Η τουρκική παραβατικότητα δεν αφήνει περιθώριο για εφησυχασμό
Tags:
Κύπρος, Καστελόριζο, Ένοπλες Δυνάμεις, υπουργείο Άμυνας, Υπουργείο Άμυνας, Κυπριακή ΑΟΖ, Ελλάδα, ελληνοτουρκικά, Νίκος Παναγιωτόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK