00:05 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το βομβαρδιστικό stealth κατασκευάζεται από τη Northrop Grumman. Το κόστος ανά αεροσκάφος αναμένεται να αγγίξει τα 656 εκατ. δολάρια, με την Πολεμική Αεροπορία να έχει γνωστοποιήσει ότι θέλει να αγοράσει 100 από αυτά.

Το νέο βομβαρδιστικό B-21 Raider της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αναμένεται να πετάξει τον Δεκέμβριο του 2021. Η Northrop Grumman πρόσφατα άφησε να διαρρεύσει ότι το πρώτο από τα 100 αναμενόμενα βομβαρδιστικά βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή.

«Υπολείπονται περίπου 863 μέρες μέχρι την πρώτη πτήση», δήλωσε ο υπαρχηγός της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στρατηγός Στέφεν Ουίλσον στο περιοδικό Air Force Magazine, σημειώνοντας ότι «μετράει τις ημέρες» σε μια εφαρμογή στο τηλέφωνό του.

Υπολογίζοντας από τη δήλωσή του, η ημερομηνία αυτή είναι η 3η Δεκεμβρίου 2021.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας στρατηγός Ντέιβιντ Γκολντφάιν δήλωσε στο Ινστιτούτο Αεροδιαστημικών Μελετών Mitchell ότι «παρακολουθούσε στενά» την κατασκευή του πρώτου δοκιμαστικού αεροσκάφους.

Το σχέδιο της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως εξήγησε ο τότε επικεφαλής της Χέδερ Ουίλσον τον περασμένο Σεπτέμβριο σε μια ομιλία γνωστή ως «Η Πολεμική Αεροπορία που Χρειαζόμαστε», είναι να αποκτήσει άλλες επτά μοίρες βομβαρδιστικών.

Ενώ το B-21 αναμένεται να βρεθεί σε αρχικό επιχειρησιακό στάδιο το 2025, πρόκειται να πετάξει μαζί με τα υπόλοιπα βομβαρδιστικά αεροσκάφη της Αεροπορίας, όπως το B-1B Lancer και το B-52 Stratofortress για αρκετά χρόνια.

Για να ανταποκριθεί στους φιλόδοξους στόχους του Ουίλσον, η Αεροπορία έχει αναλάβει την αναβάθμιση του χώρου αποθήκευσης βομβών, του συστήματος ραντάρ και των κινητήρων των B-52, για να επεκτείνει την επιχειρησιακή ζωή των 58 ενεργών και 18 εφεδρικών αεροσκαφών έως το έτος 2050.

​Ωστόσο, ακόμη και με την είσοδο σε υπηρεσία των B-21, η Πολεμική Αεροπορία θα χρειαστεί ακόμα περισσότερα αεροπλάνα. Η γενική συναίνεση είναι ότι δεν διαθέτουμε επαρκή ικανότητα πλήγματος μεγάλης εμβέλειας», δήλωσε ο στρατηγός Ουίλσον στο περιοδικό Air Force Magazine.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το άκρως απόρρητο βομβαρδιστικό B-21 των ΗΠΑ θα εξοπλίζεται με πυρηνικά όπλα

Τόσο το B-21 όσο και το B-52 θα έχουν αυτή την «ικανότητα πλήγματος μεγάλης εμβέλειας», όταν το Long Strife Weapon (LRSO), πύραυλος cruise ο οποίος εκτοξεύεται από αέρος και είναι ικανός να μεταφέρει πυρηνικά όπλα, παραδοθεί το 2030.

Επισημαίνεται πως για το εν λόγω πρόγραμμα συγκρούονται οι εταιρείες κολοσσοί Raytheon και Lockheed Martin, οι οποίες έχουν παρουσιάσει τις προτάσεις τους.

Χωρίς το LRSO, «δεν διαθέτεις το B-52 ως βιώσιμη πλατφόρμα», ανέφερε ο στρατηγός Τζον Χάιτεν, επικεφαλής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ, σε ένα φόρουμ τον Σεπτέμβριο του 2017 στο Ινστιτούτο Hudson της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το Sputnik. Το LRSO αναμένεται να αντικαταστήσει τον παλαιό πύραυλο cruise (ALCM), ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως «αρχαίος», «δύσκολος στο να διατηρηθεί» και «σχεδόν ανίκανος να πετάξει».

Tags:
πολεμικά αεροσκάφη, Πολεμική Αεροπορία, αεροσκάφη, αεροπλάνο, βομβαρδιστικό, stealth, B-21
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK