11:03 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στις 22 Αυγούστου, η Τεχεράνη σκοπεύει να παρουσιάσει τη δική της έκδοση των ρωσικών πυραύλων εδάφους-αέρος S-300, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ιράν.

Έτοιμη να παρουσιάσει τη δική της έκδοση των ρωσικών πυραύλων S-300 εμφανίζεται η Τεχεράνη, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας του Ιράν, Αμίρ Χατάμι.

«Θα υπάρχουν καλά νέα στον τομέα της άμυνας στις 22 Αυγούστου. Ελπίζω ότι η ικανότητα άμυνας της χώρας θα αυξηθεί σημαντικά, με την παρουσίαση του συστήματος Bavar 373, η οποία θα λάβει χώρα την Ημέρα Βιομηχανικής Άμυνας» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Το πυραυλικό σύστημα, το οποίο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στο Ιράν, έχει ήδη δοκιμαστεί. Το Bavar 373, μάλιστα, θεωρείται ως ο ανταγωνιστής των ρωσικών S-300.

Πρόκειται για ένα σύστημα εναέριας άμυνας, μεγάλου βεληνεκούς, το οποίο αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2016.

Το σχετικό project ξεκίνησε το 2010, όταν η Ρωσία ανέστειλε την παράδοση ενός συμπλέγματος S-300, αξίας 900 εκατ. δολαρίων, λόγω της υιοθέτησης κυρώσεων εις βάρος του Ιράν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Τον Απρίλιο του 2015, Τεχεράνη και Μόσχα ξεκίνησαν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις για την παράδοση των S-300, ως απόρροια της προσωρινής συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Έναν χρόνο αργότερα, η Ρωσία παρέδωσε το πυραυλικό σύστημα, στη βάση του ήδη υπογεγραμμένου συμβολαίου.

Σχετικά:

Το Ιράν αυξάνει τη χρηματοδότηση προς τη Χαμάς
Ρουχανί: Το Ιράν καλεί για υπεράσπιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στα στενά του Ορμούζ
Tags:
στρατιωτικός εξοπλισμός, στρατιωτική συνεργασία, αντιαεροπορική άμυνα, αντιαεροπορικά, αντιπυραυλικό σύστημα, αντιπυραυλικό σύστημα, αντιπυραυλική άμυνα, πύραυλος, πύραυλοι, Ρωσία, Τεχεράνη, Ιράν, S-300, S-300
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK