18:46 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Αεροσκάφος Typhoon της RAF

Στον αέρα μαχητικά Typhoon της RAF για να αναχαιτίσουν ρωσικά αεροσκάφη

© AP Photo / Petros Karadjias, Pool
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon της RAF τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού όταν κλήθηκαν να αναχαιτίσουν ρωσικά αεροσκάφη πάνω από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Εσθονία.

Μαχητικά αεροσκάφη της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) από δύο περιοχές απογειώθηκαν την Πέμπτη για να παρακολουθήσουν ρωσικά αεροσκάφη που προσέγγιζαν την «περιοχή ενδιαφέροντος» του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

«Τα μαχητικά αεροσκάφη Typhoon της μοίρας ταχείας αντίδρασης - Quick Reaction Alert (QRA) της RAF, απογειώθηκαν για να παρακολουθήσουν δύο ρωσικά αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας Tu-95 Bear που προσέγγιζαν τον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσης, μαχητικά Typhoon απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Αμάρι, προκειμένου να αναχαιτίσουν ένα ρωσικό βομβαρδιστικό [Tu-142] Bear και δύο μαχητικά αεροσκάφη Su-30 Flanker που πετούσαν κοντά στον εναέριο χώρο της Εσθονίας», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του την Πέμπτη.

Το υπουργείο σημείωσε ότι η επιχείρηση παρακολούθησης διεξήχθη στον διεθνή εναέριο χώρο σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας.

Όσον αφορά τα Typhoon που αναπτύχθηκαν στην Εσθονία, αναχαίτισαν το ρωσικό βομβαρδιστικό που εντοπίστηκε κοντά στον εναέριο χώρο της Εσθονίας. Καθώς το ρωσικό αεροπλάνο κινήθηκε κοντά στον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ, η αποστολή συνοδείας συνεχίστηκε από τα φινλανδικά και τα σουηδικά αεροσκάφη. Ωστόσο, στη συνέχεια ζητήθηκε από τα βρετανικά αεροσκάφη να αναχαιτίσουν το ρωσικό αεροσκάφος, το οποίο εκείνη τη στιγμή συνοδευόταν από δύο αεροσκάφη Su-30 Flanker.

Τα αεροσκάφη της Βρετανικής RAF επιχειρούν επί του παρόντος στην Εσθονία στο πλαίσιο της πολιτικής του ΝΑΤΟ για την εναέρια αστυνόμευση της περιοχής της Βαλτικής.

Tags:
αεροσκάφη, μαχητικά αεροσκάφη, Tu-95, Su-30, Eurofighter Typhoon 2000, Βρετανία, Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK