13:04 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Το Sputnik παρουσιάζει τα πεδία δοκιμών των δύο υπερδυνάμεων που διέθεταν οπλοστάσια πυρηνικών όπλων, τις ισχυρότερες δοκιμές και τις τρομακτικές τους συνέπειες.

Η ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι αποτελεί ένα από τα τραγικότερα γεγονότα του 20ού αιώνα. Κατά τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ, όμως, η νίκη των συμμάχων κατά του Άξονα σφραγίστηκε με αυτό τον τρόπο και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε με την παράδοση της Ιαπωνίας λίγες μέρες αργότερα. Η χρήση όπλων μαζικής καταστροφής με τέτοιες τρομακτικές συνέπειες δημιουργεί μέχρι σήμερα ερωτηματικά, διαφωνίες και συζητήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο βομβαρδισμός της Χιροσίμα από τις ΗΠΑ έγινε στις 6 Αυγούστου 1945 και ήταν η πρώτη πολεμική πυρηνική επίθεση της ιστορίας. Λίγες μέρες αργότερα, στις 9 Αυγούστου 1945, οι αμερικανικές δυνάμεις έριξαν στο Ναγκασάκι τη δεύτερη βόμβα.

Πού όμως γίνονταν οι πυρηνικές δοκιμές; Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1945 στο Νέο Μεξικό, τρεις εβδομάδες προτού χρησιμοποιηθούν οι πρώτες και τελευταίες μέχρι σήμερα πυρηνικές βόμβες εναντίον ανθρώπων και μάλιστα αμάχων.

Το Sputnik παρουσιάσει τα πεδία δοκιμών των δύο υπερδυνάμεων που διέθεταν οπλοστάσια πυρηνικών όπλων, τις ισχυρότερες δοκιμές και τις τρομακτικές τους συνέπειες.

Tags:
ΗΠΑ, Σοβιετική Ένωση, πυρηνικά, πυρηνικά όπλα, πυρηνική δοκιμή, πυρηνικές δοκιμές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK