17:44 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Εκτόξευση πυραύλου

Αναφορές για νέα εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

© CC0
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι αρχές της Νότιας Κορέας υποστηρίζουν ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση δύο νέων πυραύλων, μικρού βεληνεκούς, στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Δύο βαλλιστικούς πυραύλους, μικρού βεληνεκούς, φέρεται να εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, όπως γνωστοποίησαν οι αρχές της Νότιας Κορέας το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Yonhap», η εκτόξευση έλαβε χώρα στην παραλιακή πόλη Χάμχουνγκ, η οποία βρίσκεται περίπου 30 μίλια βόρεια της τοποθεσίας παλαιότερων βαλλιστικών δοκιμών.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα, παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στην περιοχή.

«Βρισκόμαστε σε στενές διαβουλεύσεις με τις συμμαχικές χώρες, Ιαπωνία και Νότια Κορέα» δήλωσε από την πλευρά του, αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Οι πυραυλικές δοκιμές του Σαββάτου αποτελούν μέρος μίας σειράς μικρού-βεληνεκούς εκτοξεύσεων, οι οποίες εκτελούνται από τη Βόρεια Κορέα τις τελευταίες εβδομάδες.

Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Πιόνγιανγκ δοκιμάζει νέα οπλικά συστήματα, όπως η κινητή πλατφόρμα εκτόξευσης KN-23, η οποία αποκαλύφθηκε το προηγούμενο έτος.

Την Τετάρτη, μετά από μία νέα πυραυλική δοκιμή, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, υποστήριξε ότι η άσκηση αποτελεί μία προειδοποίηση προς τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, προκειμένου να σταματήσουν τις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούν και οι οποίες παραβιάζουν τη συμφωνία του 2018 μεταξύ του ίδιου και του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δοκιμές της Πιόνγιανγκ, πάντως, όπως έχουν διαβεβαιώσει Αμερικανοί αξιωματούχοι, δεν παραβιάζουν τη συγκεκριμένη συμφωνία, καθώς πρόκειται για πυραύλους μικρού βεληνεκούς.

Σχετικά:

Μπόλτον: Οι δοκιμές πυραύλων της Βόρειας Κορέας δεν παραβιάζουν τις υποσχέσεις του Κιμ στον Τραμπ
Κιμ Γιονγκ Ουν: Η πρόσφατη πυραυλική δοκιμή συνιστά προειδοποίηση για τις ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας
Tags:
δοκιμές, Ντόναλντ Τραμπ, βαλλιστικός πύραυλος, βαλλιστικός πύραυλος, εκτοξεύσεις, πύραυλος, πύραυλοι, ΗΠΑ, Νότια Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ουν, Βόρεια Κορέα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK