18:14 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
F-16

Η Βουλγαρία φέρεται να κατέβαλε 1,2 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ για οκτώ F-16

© CC BY 2.0 / Jerry Gunner
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας μετέφερε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ βάσει συμβάσεων κρατικών προμηθειών για την αγορά οκτώ αεροσκαφών F-16 Block 70 καθώς και σχετικού εξοπλισμού, ανέφεραν τα βουλγαρικά ΜΜΕ.

Ποσό 1,2 δισ. δολαρίων φέρεται να κατέβαλε η Βουλγαρία στις ΗΠΑ για την αγορά οκτώ αεροσκαφών F-16, καθώς και σχετικού εξοπλισμού, σύμφωνα με βουλγαρικά ΜΜΕ.

Η μεταφορά του ποσού πραγματοποιήθηκε στις 8 Αυγούστου, σύμφωνα με το Sofia Globe.

«Με αυτό το βήμα, η βουλγαρική πλευρά έχει εκπληρώσει τη δέσμευσή της σύμφωνα με τις συμβάσεις για την απόκτηση νέου τύπου αεροσκάφους», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, κατά το βουλγαρικό μέσο.

Η Βουλγαρική Εθνοσυνέλευση επικύρωσε τέσσερις συμβάσεις Βουλγαρίας - ΗΠΑ σχετικά με την απόκτηση των αεροσκαφών F-16 στα τέλη Ιουλίου.

Η συμφωνία για τα F-16 είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική αγορά της Βουλγαρίας από την πτώση του κομμουνισμού πριν από τρεις δεκαετίες.

Σύμφωνα με το Βουλγαρικό Εθνικό Ραδιόφωνο, το πρώτο F-16 θα φθάσει στη χώρα στα μέσα του 2023, ακολουθούμενο από άλλα τέσσερα μέχρι το τέλος του έτους. Τα υπόλοιπα θα φτάσουν το 2024.

Βούλγαρος ευρωβουλευτής παρομοίασε τη στάση των ΗΠΑ μετά την αγορά F-16 από τη χώρα του, με αυτή… ενός μανάβη που επαινεί τον πελάτη ο οποίος πλήρωσε 10 ευρώ για ένα κιλό ντομάτες, σχολιάζοντας τους αμερικανικούς επαίνους για την αγορά των μαχητικών.

Σχετικά:

Βούλγαρος ευρωβουλευτής παρομοιάζει τις ΗΠΑ με... μανάβη για το «τσουχτερό» κόστος αγοράς F-16
Σε ισχύ και επίσημα η συμφωνία για την προμήθεια οκτώ μαχητικών F-16 από την Βουλγαρία
Tags:
μαχητικό αεροσκάφος, μαχητικά αεροσκάφη, μαχητικό, μαχητικά, ΗΠΑ, Βουλγαρία, F-16
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK