18:20 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Σκοτ Μόρισον, νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας.

Η Αυστραλία δαπανά 3 δισ. δολάρια για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων

© AP Photo / Andrew Taylor
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης των απειλών, η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε την επένδυση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε βάθος 20ετίας, με στόχο την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων.

Το ποσό των 3 δισ. δολαρίων αναμένεται να δαπανήσει η Αυστραλία τα επόμενα 20 χρόνια, με στόχο την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Το α’ μέρος του μεγαλόπνοου αμυντικού σχεδίου, το οποίο φέρει την ονομασία «Greyfin», αναμένεται να είναι προϋπολογισμού 500 εκατ. δολαρίων.

Τα συγκεκριμένα κονδύλια, τα οποία θα εκταμιευτούν εντός των επόμενων τεσσάρων ετών, θα χρηματοδοτήσουν τη βελτίωση του στρατιωτικού εξοπλισμού και την εκπαίδευση των οκτώ ειδικών μονάδων ασφαλείας της χώρας.

Παράλληλα, θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της ιατρικής έρευνας, των επιχειρήσεων διάσωσης και των τηλεπικοινωνιών.

«Αποτελεί τη μεγαλύτερη δέσμευση για την αναβάθμιση των ικανοτήτων των αμυντικών δυνάμεων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον.

Κατά τον ίδιο, η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, καθώς «οι απειλές και οι προκλήσεις είναι παντού».

Τα παραπάνω έρχονται ως συνέπεια της απόφασης της αυστραλιανής κυβέρνησης να αυξήσει τις δαπάνες για την άμυνα στο 2% του ετήσιου ΑΕΠ έως το τέλος του 2021.  

Σχετικά:

Ένοπλος άνοιξε πυρ στη βόρεια Αυστραλία - Τέσσερις νεκροί
Tags:
Σκοτ Μόρισον, απειλές, απειλή, στρατιωτικός εξοπλισμός, εξοπλισμός, χρήματα, ένοπλες ομάδες, στρατός, άμυνα, Αυστραλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK