20:11 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Στρατιώτες του Λιβυκού Εθνικού Στρατού

Τουρκικά drones έπληξαν οι δυνάμεις του Χαφτάρ στη Λιβύη

© AP Photo / Mohammad Hannon
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του LNA, οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού έπληξαν τουρκικά drones κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στο διεθνές αεροδρόμιο Ζουάρα.

Στόχο των αεροπορικών επιδρομών του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), υπό τον Χαλίφα Χαφτάρ, αποτέλεσαν τουρκικά drones, τα οποία βρίσκονταν στο διεθνές αεροδρόμιο Ζουάρα, στη Λιβύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ έπληξαν δύο υπόστεγα αεροσκαφών, στο εσωτερικό του αεροδρομίου, καταστρέφοντάς τα πλήρως.

Το διεθνές αεροδρόμιο Ζουάρα βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τυνησία.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση μεταξύ της Άγκυρας και των δυνάμεων που ελέγχουν την ανατολική Λιβύη, κλιμακώθηκαν στα τέλη Ιουνίου, όταν ο LNA κατέρριψε τουρκικής κατασκευής drone της GNA (Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας), η οποία υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο εκπρόσωπος του LNA εξήγησε ότι τα τουρκικά drones χρησιμοποιήθηκαν στην επιχείρηση της GNA για την ανακατάληψη της - στρατηγικής σημασίας - πόλης του Γκαργιάν, στα νότια της Τρίπολης.

Τον Απρίλιο, ο LNA ξεκίνησε ευρεία επιχείρηση για την ανάκτηση του ελέγχου της Τρίπολης, έχοντας καταφέρει να καταβάλλει μία σειρά τοποθεσιών στον δρόμο προς τη λιβυκή πρωτεύουσα, συμπεριλαμβανομένου και του διεθνούς αεροδρομίου της λιβυκής πρωτεύουσας.

Σχετικά:

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξετάζει τις αναφορές για κράτηση των δύο Ρώσων πολιτών στη Λιβύη
Νέο «λουκέτο» στο διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης στην Λιβύη λόγω πυραυλικής επίθεσης
Η Λιβύη κατάσχεσε ιταλικό αλιετικό σκάφος στον Κόλπο της Σύρτης
Tags:
αεροδρόμιο, αεροπορικές επιδρομές, επιδρομή, Τουρκία, drones, Drone, Εθνική Συμφωνία της Λιβύης, Λιβύη, GNA, LNA
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK