00:23 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το 2016, Ινδία και Γαλλία συμφώνησαν στην παροχή 36 μαχητικών αεροσκαφών, τύπου Rafale, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Τη δυνατότητα παροχής 36 επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών Rafale αναμένεται να εξετάσουν Γαλλία και Ινδία, κατά τη διάρκεια των διμερών διαπραγματεύσεων, οι οποίες είναι προγραμματισμένες το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα, ανώνυμες πηγές διευκρινίζουν ότι η Γαλλία θα μπορούσε να παράσχει τα συγκεκριμένα αεροσκάφη σε τιμή χαμηλότερης της συμφωνίας του 2016, όταν η Ινδία αγόρασε τα πρώτα 36 μαχητικά.

Στο πλαίσιο αυτό, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ινδικής πολεμικής αεροπορίας έχουν ήδη αφιχθεί στο Παρίσι, έχοντας σειρά επαφών.

​Η παράδοση των πρώτων Rafale, στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2016, αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

Αξιωματούχοι, μιλώντας στην ινδική εφημερίδα «Economic Times», αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αγοράς ακόμη 36 αεροσκαφών σε τιμή χαμηλότερη των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι το ισχύον deal «καλύπτει» τα έξοδα εκπαίδευσης, προμήθειας ειδικού εξοπλισμού και υποδομών, τα οποία θεωρούνται αναγκαία για τα γαλλικά μαχητικά.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία του 2016 είναι συνολικής αξίας 7,87 δισ. ευρώ, με τις παραδόσεις να ολοκληρώνονται στα μέσα του 2022.

Σχετικά:

Το Πακιστάν θα ανακαλέσει τους διπλωμάτες από την Ινδία και θα απελάσει Ινδούς διπλωμάτες
Έτοιμο το Πακιστάν για άρση των κυρώσεων αν η Ινδία επαναφέρει το ειδικό καθεστώς στο Κασμίρ
Ρωσικό εξοπλισμό παρήγγειλε η Ινδία για την πρώτη της επανδρωμένη αποστολή στο Διάστημα
Tags:
στρατιωτική συνεργασία, αμυντική συνεργασία, στρατιωτικός εξοπλισμός, πολεμικά αεροσκάφη, αεροσκάφος, αεροσκάφη, μαχητικό αεροσκάφος, μαχητικά αεροσκάφη, μαχητικά, Rafale, Ινδία, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK