13:16 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν από την Συνθήκη INF νωρίτερα τον Αύγουστο, αφού πρώτα προχώρησαν στην επίσημη αναστολή των υποχρεώσεών τους που απορρέουν από αυτήν τον Φεβρουάριο.

Οι ΗΠΑ παραμένουν ανοιχτές στον αποτελεσματικό και επαληθεύσιμο έλεγχο των εξοπλισμών μετά την αποχώρηση τους από την Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις (INF), δήλωσε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Τζόναθαν Κόεν.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν ανοικτές σε έναν αποτελεσματικό και επαληθεύσιμο έλεγχο των εξοπλισμών», δήλωσε ο Κόεν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Κόεν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταστήσει σαφές πως το συμφέρον τους είναι να καταλήξουν σε μία συμφωνία ελέγχου των εξοπλισμών που θα περιλαμβάνει τόσο την Ρωσία όσο και την Κίνα.

Ο αναπληρωτής Ρώσος πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη Ντμίτρι Πολυάνσκι ανέφερε επίσης στη συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι η Ρωσία ήταν και παραμένει έτοιμη να ξεκινήσει διάλογο για την διασφάλιση της στρατηγικής σταθερότητας.

Η Ρωσία και η Κίνα ζήτησαν έκτακτη συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την Πέμπτη, αφού το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Δευτέρα ότι είχε δοκιμάσει ένα συμβατικό βλήμα cruise. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βλήμα πέταξε πάνω από 500 χιλιόμετρα (310 μίλια) – ένα βεληνεκές που απαγορεύτηκε βάσει της Συνθήκης μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κινέζος απεσταλμένος στον ΟΗΕ: Το Πεκίνο αντιτίθεται στην ανάπτυξη πυραύλων των ΗΠΑ στον Ειρηνικό

Τον Ιούλιο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε διάταγμα που αναστέλλει τη συμμετοχή της Ρωσίας στην Συνθήκη. Κατόπιν και οι δύο χώρες αντάλλαξαν κατηγορίες περί παραβίασης της Συνθήκης INF.

Tags:
Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ΟΗΕ, Βλαντίμιρ Πούτιν, Κίνα, Ρωσία, Συνθήκη INF, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK