08:33 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι η σύμβασή για την ανάπτυξη ενός νέου βλήματος αναχαίτισης βαλλιστικών πυραύλων αξίας πολλών δισ. δολαρίων ήταν νεκρή, ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι το έργο ήταν γεμάτο με σχεδιαστικά προβλήματα.

Η απόφαση για τερματισμό του προγράμματος RKV πάρθηκε από τον Μάικ Γκρίφιν, υφυπουργό Άμυνας για την έρευνα και την τεχνολογία, στις 14 Αυγούστου. Ο τερματισμός, ο οποίος ανέφερε τα «σχεδιαστικά προβλήματα», ενεργοποιήθηκε στις 22 Αυγούστου.

«Ο τερματισμός του προγράμματος ήταν υπεύθυνη απόφαση», δήλωσε ο Γκρίφιν στο Defense News την Τετάρτη. «Τα αναπτυξιακά προγράμματα αντιμετωπίζουν μερικές φορές προβλήματα. Μετά την επιθεώρηση του προγράμματος, διαπιστώσαμε ότι η πορεία που θα ακολουθούσαμε δεν θα ήταν καρποφόρα, οπότε αποφασίσαμε να τερματίσουμε το πρόγραμμα».

«Η απόφαση αυτή υποστηρίζει τις προσπάθειές μας να κερδίσουμε πλήρη αξία από κάθε μελλοντικό δολάριο φορολογούμενου που δαπανάται για την άμυνα», πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα RKV της Boeing, το οποίο είχε αξία περίπου 5,8 δισ. δολαρίων, αναμενόταν να παράξει τον αντικαταστάτη για το εξωατμοσφαιρικό όχημα για το σύστημα επίγειας άμυνας (Ground-Midcourse Defense (GMD)). Σύμφωνα με το Defense News, το νέο βλήμα θα τοποθετούνταν επίσης σε περίπου 64 μελλοντικά επίγεια συστήματα αναχαίτισης.

Όταν το πρόγραμμα ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2016, ο Οργανισμός Αντιπυραυλικής Άμυνας (MDA) δήλωσε ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει την πρώτη δοκιμή του πυραύλου το 2019, με την ανάπτυξη του να προγραμματίζεται για το 2020. Ωστόσο, οι μεταγενέστερες εκτιμήσεις για το χρονοδιάγραμμα μετέφεραν την ανάπτυξή του για το 2025, ανέφερε το Breaking Defense.

Μια εντολή διακοπής του προγράμματος είχε εκδοθεί στο παρελθόν σχετικά με τη σύμβαση, αφού τόσο η MDA όσο και η Boeing τον Δεκέμβριο του 2018 ανέβαλαν μια κρίσιμη ανασκόπηση του σχεδιασμού του RKV σε σχέση με την ανακάλυψη από αξιωματούχους αποτυχιών σε «κρίσιμα τμήματα» των σχεδίων του προγράμματος. «Το υπουργείο έκρινε τελικά ότι τα τεχνικά προβλήματα σχεδιασμού ήταν τόσο σημαντικά ώστε να είναι είτε ανυπέρβλητα, είτε δαπανηρά για να διορθωθούν», εξήγησε ο Γκρίφιν στην δήλωση του την Τετάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανησυχεί το Πεντάγωνο μετά την απόφαση Σεούλ για το σύμφωνο ανταλλαγής πληροφοριών με την Ιαπωνία

Η Raytheon, η οποία συμμετείχε επίσης στο πρόγραμμα και στην ανάπτυξη του RKV, δήλωσε ότι υποστηρίζει την κίνηση και ότι η εταιρεία «θα συνεχίσει να αναπτύσσει και να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προηγμένων τεχνολογιών πυραυλικής άμυνας που διατίθενται για την προστασία των ΗΠΑ τώρα και στο μέλλον».

Προχωρώντας προς τα εμπρός, το υπουργείο Άμυνας αναμένει να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για ένα νέο συμβόλαιο για το σχεδιασμό της επόμενης γενιάς πυραύλου αναχαίτισης για το σύστημα GMD.

Tags:
υπουργείο Άμυνας, Πεντάγωνο, Raytheon, Boeing, ΗΠΑ, αεράμυνα, βαλλιστικός πύραυλος, πύραυλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK