02:48 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Ρωσία διεξήγαγε δοκιμές πυρηνικών από το 1995 έως το 2018 και πως πιθανόν να έχουν παραβιάσει τη Συνθήκη Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών του 1976, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών σε έκθεση ελέγχου των εξοπλισμών, μη διάδοσης και αφοπλισμού.

«Η Ρωσία ανακήρυξε ένα μορατόριουμ για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων το 1991 ... Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της περιόδου μεταξύ 1995-2018, η Ρωσία πιθανότατα διεξήγαγε δοκιμές σχετιζόμενες με πυρηνικά όπλα στο χώρο πυρηνικών δοκιμών Novaya Zemlya», ανέφερε η έκθεση. «Ανάλογα με την φύση αυτών των δοκιμών, θα μπορούσαν να εκφραστούν ανησυχίες σχετικά με τη συμμόρφωση της Ρωσίας με τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της Συνθήκη Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών του 1976 (TTBT)».

Η έκθεση ανέφερε ότι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την κατάσταση είναι απόρρητες.

Η TTBT απαγορεύει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων να έχουν απόδοση που υπερβαίνει τους 150 κιλοτόνους, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην ιστοσελίδα του. Επισημαίνει ότι αμφότερα τα μέρη συμφώνησαν ότι μία ή δύο ελαφρές, ακούσιες παραβιάσεις του κατώτατου ορίου των 150 κιλοτόνων ετησίως δεν θα θεωρούνταν παραβίαση της Συνθήκης. Συμφώνησαν επίσης ότι οποιαδήποτε αιτία ανησυχίας θα υπόκειται σε διαβουλεύσεις κατόπιν αιτήματος οποιουδήποτε μέρους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εκεί όπου γίνονταν οι πυρηνικές δοκιμές Σοβιετικών και Αμερικανών

Σύμφωνα με την Συνθήκη, οι ΗΠΑ και η Ρωσία συμφώνησαν να ανταλλάξουν δεδομένα σχετικά με ορισμένο αριθμό δοκιμών πυρηνικών όπλων, προκειμένου να παρακολουθούν τις αποδόσεις των εκρηκτικών τους στις συγκεκριμένες τοποθεσίες δοκιμών και τα εκπεμπόμενα σεισμικά σήματα.

Tags:
πυρηνικά όπλα, πυρηνικά, Ρωσία, ΗΠΑ, Στέιτ Ντιπάρτμεντ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK