19:10 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το φως της δημοσιότητας έχουν δει νέες φωτογραφίες από τα ναυπηγεία της Σαγκάης, στις οποίες το νεότερο πολεμικό σκάφος της Κίνας, το ελικοπτεροφόρο κλάσης Type 075 φαίνεται πως βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης της κατασκευής του.

Όπως έγινε γνωστό, στο ναυπηγείο Hudong-Zhonghua της Κρατικής Ναυπηγικής Εταιρείας της Κίνας στον ποταμό Huangpu της Σαγκάης, ετοιμάζεται ένας γίγαντας: Το πρώτο ελικοπτεροφόρο κλάσης Type 075 της Κίνας (Landing Helicopter Dock - LHD) βρίσκεται στην φάση τελικής ολοκλήρωσης των εργασιών κατασκευής του.

Νέες φωτογραφίες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι το κατάστρωμα του πλοίου, καθώς και η γέφυρα έχουν ολοκληρωθεί, δίνοντάς του για πρώτη φορά την εικόνα της οριστικής του σιλουέτας. Ωστόσο, αυτό το πλοίο βάρους 32.000 τόνων θα φέρει ελικόπτερα και σκάφη/οχήματα για αποβατικές ενέργειες και όχι μαχητικά αεροσκάφη τύπου J-15s ή FC-31s, όπως ο μεγαλύτερος ξάδελφος του, το αεροπλανοφόρο Type 001A.

Το Type 075 είναι σχεδόν ανάλογων διαστάσεων με τα ελικοπτεροφόρα/σκάφη αμφίβιας επίθεσης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ικανά να υποστηρίξουν μια αμφίβια επίθεση πολυάριθμων μονάδων. Το σκάφος διαθέτει επίσης ένα υπόστεγο για την μεταφορά έως και 28 ελικοπτέρων που μπορούν να προσγειωθούν σε έξι σημεία στο κατάστρωμα.

​Το Sputnik ανέφερε προηγουμένως πως το νέο πολεμικό πλοίο, το οποίο θα μπορούσε να ακολουθηθεί από μέχρι και δύο άλλα σκάφη της κλάσης, είναι μέρος ενός εκκολαπτόμενου στόλου σκαφών αμφίβιας επίθεσης ικανών να αποτελέσουν σοβαρή απειλή στις θαλάσσιες περιοχές στα ανατολικά και το νότο της Κίνας.

Το PLAN (Ναυτικό της Κίνας) αναδιοργάνωσε το μέχρι πρότινος ασήμαντο σώμα Πεζοναυτών του, σχεδιάζοντας να τριπλασιάσει το μέγεθός του από δύο έως επτά ταξιαρχίες, σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές των ΗΠΑ. Μια έκθεση του CCTV τον περασμένο Απρίλιο επιβεβαίωσε ότι το Ναυτικό είχε επιτύχει εγκαίρως τους στόχους για αύξηση της αριθμητικής δύναμης του σώματος που είχε θέσει με χρονικό όριο την 70η επέτειο της ίδρυσης του. Ωστόσο, δεν προέβη σε κάποια παρατήρηση σχετικά με το μέγεθος του σώματος. Εκτιμάται ότι ο στόχος, ωστόσο, είναι να το Πεκίνο να έχει στην διάθεσή του 30.000 πεζοναύτες.

​Το Πεκίνο διαθέτει δύο αεροπλανοφόρα, το Liaoning και το αδελφό του πλοίο, γνωστό σήμερα μόνο ως Type 001A, τα οποία ζυγίζουν περίπου 58-68.000 τόνους το καθένα, αν και υπάρχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους. Τα δύο σκάφη αποτελούν την καρδιά του αναπτυσσόμενου Ναυτικού ανοικτής θάλασσας της Κίνας (Blue water Navy), ικανά να μεταφέρουν έως και 40 μαχητικά αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας το καθένα.

Ένα τρίτο αεροπλανοφόρο, το οποίο επίσης πιστεύεται ότι βρίσκεται υπό κατασκευή στην Σαγκάη, αναμένεται να εισέλθει σε ενεργό υπηρεσία το 2023.

Tags:
Σώμα Πεζοναυτών, Πολεμικό Ναυτικό, μαχητικά αεροσκάφη, αεροπλανοφόρο, Σαγκάη, Πεκίνο, Κίνα, σκάφος, πλοίο, πολεμικό πλοίο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK