13:14 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Βομβαρδιστικά αεροσκάφη stealth B-2 αναπτύσσει η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Διοίκηση Μάχης (EUCOM).

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει αναπτύξει βομβαρδιστικά stealth B-2 με πιλότους και εξοπλισμό στη Βρετανία, όπως ανέφερε η Ευρωπαϊκή Διοίκηση Μάχης των ΗΠΑ (EUCOM), σε δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με την εν λόγω διοίκηση, η ομάδα των B-2, των πιλότων και του εξοπλισμού υποστήριξης από την 509η βομβαρδιστικής πτέρυγα, «έφτασε στην περιοχή ευθύνης της Ευρωπαϊκής Διοίκησης».

Η δήλωσε ότι η ανάπτυξη των Β-2 στην Αγγλία θα βοηθούσε την άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη RAF Fairford (βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας) καθώς «επεκτείνει τις τοποθεσίες για βομβαρδιστικά».

Πρόσθεσε ότι τα βομβαρδιστικά Β-2 θα συμμετάσχουν στην κοινή και συμμαχική εκπαίδευση στην Ευρώπη, προκειμένου να «βελτιωθεί η διαλειτουργικότητα των βομβαρδιστικών».

«Η εκπαίδευση με εταίρους, συμμαχικά έθνη και άλλες μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ συμβάλλει στην ετοιμότητά μας και μας επιτρέπει να οικοδομήσουμε διαρκείς και στρατηγικές σχέσεις απαραίτητες για να αντιμετωπίσουμε ένα ευρύ φάσμα παγκόσμιων προκλήσεων», επισημαίνεται.

Εν τω μεταξύ, βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι τρία βομβαρδιστικά Northrop-Grumman B-2 Spirit προσγειώθηκαν στη βάση RAF Fairford στο Γκλόστερσαιρ, σήμερα το πρωί.

Το Gloucestershire Live δημοσίευσε βίντεο που δείχνει ένα από τα βομβαρδιστικά να συνοδεύεται από δύο άλλα αεροπλάνα.

Tags:
πολεμικά αεροσκάφη, στρατηγικό βομβαρδιστικό, βομβαρδιστικό, βομβαρδιστικά, Βρετανία, Αγγλία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK