20:10 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Στην Τουρκία οι S-400 (122)
101
Βρείτε μας

Νωρίτερα την Τρίτη, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο των παραδόσεων του συστήματος αεράμυνας S-400.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, σύμφωνα με την εντολή του αμερικανικού νόμου, απαντώντας στην αγορά του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400, δήλωσε την Τρίτη η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ.

«Πρόεδρε Τραμπ, πρέπει να επιβάλλετε κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία των ΗΠΑ», δήλωσε η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων μέσω του Twitter. «Τα συμφέροντα της Τουρκίας εξυπηρετούνται καλύτερα από μια εταιρική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι με το Κρεμλίνο».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι το δεύτερο στάδιο των παραδόσεων θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα αντιταχθεί έντονα στην αγορά των συστημάτων S-400 από την Τουρκία, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα είναι ασυμβίβαστο με τα πρότυπα ασφαλείας του ΝΑΤΟ και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των νέων μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35.

Τον Ιούλιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέστειλαν τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 ως αποτέλεσμα της απόφασης της Άγκυρας να προχωρήσει με την παραλαβή του συστήματος αεράμυνας S-400.

Θέμα:
Στην Τουρκία οι S-400 (122)
Tags:
ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Τουρκία, Ρωσία, κυρώσεις κατά Τουρκίας, κυρώσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK