08:03 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Στην Τουρκία οι S-400 (121)
0 01
Βρείτε μας

Στο ενδιαφέρον της Τουρκίας για την αγορά ρωσικών μαχητικών Su-35 και Su-57, τη συνεργασία για την 5η γενιά του μαχητικού TF-X, αλλά και τις παραδόσεις των S-400 αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας.

Η Τουρκία ενδιαφέρεται να αγοράσει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 ή Su-57 και οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας.

«Θα έχω διαπραγματεύσεις με τον Τούρκο ομόλογό μου, Ντεμίρ. Θα συνεχίσουμε να συζητούμε θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ των οποίων οι S-400 και πιθανές παραδόσεις των Su-35 ή των Su-57. Ένα μεγάλο ενδιαφέρον έχει διαφανεί (από την Τουρκία). Είναι νωρίς να μιλήσουμε για συμβατικές διαπραγματεύσεις, δεν έχει γίνει ακόμη καμία αίτηση, πρέπει να διεξαχθούν διαβουλεύσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Ντμίτρι Σουγκάγιεφ.

Είπε επίσης ότι η Ρωσία θα μπορούσε να παραδώσει στην Τουρκία κινητήρες αεροσκαφών και ηλεκτρονικά όπλα πολέμου.

«Θα διεξαγάγουμε διάλογο για την αεροπορία και τους κινητήρες. Έχουμε επίσης ιδέες για συνεργασία σε όπλα ηλεκτρονικού πολέμου», πρόσθεσε ο Σουγκάγιεφ.

Επίσης, η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει την Τουρκία να αναπτύξει τη δική της, 5ης γενιά, μαχητικού αεροσκάφους TF-X, όπως δήλωσε ο Ντμίτρι Σουγκάγιεφ.

«Έχουν το πρότζεκτ TF-X, είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε αυτό υπό τους όρους της βιομηχανικής συνεργασίας. Επιπλέον, οι δύο ηγέτες (ο Πούτιν και ο Ερντογάν) τόνισαν χτες ότι είναι δυνατή και επιθυμητή η βιομηχανική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Η βιομηχανία μας είναι έτοιμη, κατ' αρχήν», δήλωσε ο Σουγκάγιεφ, σε δημοσιογράφους στην αεροδιαστημική έκθεση MAKS-2019, στο προάστιο της Μόσχας, Τζουκόσφκι.

Η δεύτερη φάση παράδοσης των S-400 στην Τουρκία θα ολοκληρωθεί εντός εβδομάδων

Αναφερθείς στις παραδόσεις των S-400 στην Τουρκία, ο κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι η δεύτερη φάση παράδοσης θα ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες.

«Οι παραδόσεις της δεύτερης παρτίδας των συστημάτων S-400 έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες, αρκετές δεκάδες πτήσεις (θα διεξαχθούν για να παραδοθούν οι S-400). Η εκπαίδευση των Τούρκων ειδικών συνεχίζεται. Θα την ολοκληρώσουμε στο τέλος αυτού του έτους ή στις αρχές του επόμενου έτους», δήλωσε ο Σουγκάγιεφ.

Υπενθυμίζεται ότι Πούτιν και Ερντογάν συναντήθηκαν χτες, στο περιθώριο της Έκθεσης Αεροδιαστημικής MAKS-2019. Την ίδια μέρα ξεκίνησε και η δεύτερη παράδοση των S-400 στην Τουρκία, με τον Ερντογάν να δηλώνει στη συνέντευξη Τύπου ότι η δεύτερη φάση θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ άλλων, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για το ενδεχόμενο κοινής παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών Su-35 και Su-57, όπως δήλωσαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

Θέμα:
Στην Τουρκία οι S-400 (121)
Tags:
μαχητικό, μαχητικό αεροσκάφος, μαχητικά αεροσκάφη, S-400, Su-57, Su-35, Τουρκία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK