21:52 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ρωσία έλαβε προκαταβολή από την Ινδία για τους S-400, η παράδοση των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει το 2020.

Η Ρωσία έλαβε από την Ινδία προκαταβολή για τα προηγμένα συστήματα αεράμυνας S-400, αποκάλυψε την Πέμπτη η ρωσική ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας.

«Όσον αφορά την προκαταβολή της Ινδίας για τους S-400, αυτό το θέμα έχει διευθετηθεί. Λόγω αντικειμενικών λόγων, δεν σχολιάζουμε τεχνικές λεπτομέρειες», ανέφερε η υπηρεσία στην έκθεση MAKS-2019 που διεξάγεται στο Τζουκόφσκι, προάστιο της Μόσχας.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του ομοσπονδιακού οργανισμού, είχε δηλώσει στις 9 Ιουλίου ότι η Ρωσία ελπίζει να λάβει την προκαταβολή μέχρι το τέλος του 2019, ώστε οι παραδόσεις να ξεκινήσουν το 2020 και να ολοκληρωθούν μέχρι το 2025.

Η Μόσχα και το Νέο Δελχί κατέληξαν τον Οκτώβριο του 2018 σε σύμβαση για την παράδοση των πυραυλικών συστημάτων S-400 στην Ινδία, αξίας άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα επικρίνει την αμυντική συνεργασία της Ινδίας με τη Ρωσία, θεωρώντας το Νέο Δελχί σημαντικό εταίρο στη Νότια Ασία. Το 20168, προσπάθησαν να αποτρέψουν την Ινδία να φτάσει στη συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά των S-400.

Το Διεθνές Αεροπορικό και Διαστημικό Σαλόνι MAKS-2019 διεξάγεται από τις 27 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου στο Τζουκόφσκ. Ρώσοι και ξένοι ειδικοί της αεροπορίας, κατασκευαστές και επιχειρηματίες συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν την έκθεση, τις ομιλίες και τις συζητήσεις που γίνονται για τα τελευταία επιτεύγματα και καινοτομίες στον τομέα της αεροπορίας.

Tags:
ΗΠΑ, αμυντική συνεργασία, συνεργασία, Ρωσία, Ινδία, S-400
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK