19:23 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα αναβαθμισμένο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot 3 (PAC-3) αναχαίτισε επιτυχώς έναν πύραυλο τύπου cruise σε απόσταση ρεκόρ, ανακοίνωσαν οι Lockheed Martin και Northrop Grumman σε δελτία ειδήσεων την Πέμπτη.

«Το βλήμα αναχαίτισης της πρωτοβουλίας Μείωσης Κόστους (Cost Reduction Initiative - CRI) του PAC-3 της Lockheed Martin αναχαίτισε επιτυχώς μια εναέρια απειλή (ABT) σε απόσταση ρεκόρ, σε μια δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πεδίο βολής του White Missile στο Νέο Μεξικό», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Northrop Grumman τόνισε στην δική της ανακοίνωση ότι η δοκιμή απέδειξε την αξία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Μάχης του Στρατού των ΗΠΑ στον τομέα της ανίχνευσης, του εντοπισμού και της ενασχόλησης με μια απειλή σε χαμηλό υψόμετρο σε απόσταση πολύ πέρα από το όριο της εμβέλειας του σημερινού συστήματος Patriot.

«Η δοκιμή σηματοδότησε την μεγαλύτερη απόσταση που το PAC-3 CRI έχει ποτέ αναχαιτίσει μια απειλή, ενώ το σύστημα είναι ενσωματωμένο στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Μάχης και Πυραυλικής Άμυνας (AIAMD), συνεπικουρούμενο από τους πολλούς αισθητήρες του Ολοκληρωμένου Δικτύου Ελέγχου Πυρός», δήλωσε η Northrop Grumman.

Τα PAC-3 CRI και MSE αποτελούν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας υψηλών ικανοτήτων που υπερασπίζονται στόχους υψηλής αξίας έναντι εισερχόμενων απειλών, συμπεριλαμβανομένων τακτικών βλημάτων, πυραύλων cruise και αεροσκαφών, πρόσθεσε η Lockheed Martin.

Tags:
Lockheed Martin, Northrop Grumman, αντιαεροπορικά, αντιαεροπορική άμυνα, πύραυλοι, πύραυλος, πύραυλοι Patriot
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK