15:01 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Η NAVTEX αφορά ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού με πραγματικά πυρά, οι οποίες θα διεξαχθούν αύριο, Τετάρτη, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Σε νέα NAVTEX φέρεται να προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, δεσμεύοντας τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Η NAVTEX αφορά ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού με πραγματικά πυρά, οι οποίες θα διεξαχθούν αύριο, Τετάρτη.

Η κίνηση του ελληνικού υπουργείου, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Open», έρχεται ως συνέχεια της έκδοσης αντίστοιχης NAVTEX από την πλευρά της Τουρκίας για την ίδια περιοχή και ημέρα.

Στόχος της Αθήνας ήταν, ως εκ τούτου, η «ακύρωση» της τουρκικής NAVTEX, αν και δεν αποκλείεται πολεμικά πλοία των δύο χωρών να βρεθούν στην ίδια περιοχή.

Βέβαια, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας διευκρινίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν θεωρείται πολύ πιθανό, καθώς οι Τούρκοι επιλέγουν να μην εμφανιστούν στις συγκεκριμένες περιοχές.

Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια της Τρίτης, έλαβε χώρα νέος γύρος παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, έξι τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 25 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Επρόκειτο για έξι τουρκικά F-16, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν οπλισμένα. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναχαίτισης, σημειώθηκε μία εικονική αερομαχία.

Σχετικά:

Η Τουρκία εξέδωσε Navtex για άσκηση νότια του Καστελόριζου ανήμερα των εκλογών
Δύο νέες Navtex από την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ
Navtex της Τουρκίας για ασκήσεις με πυρά νότια της Κύπρου
Νέα γεώτρηση του «Φατίχ» στην Κύπρο – NAVTEX από την Τουρκία
Tags:
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Άγκυρα, στρατιωτικά γυμνάσια, πυρά, άσκηση, στρατιωτική άσκηση, Navtex, Τουρκία, Αιγαίο, Καστελόριζο, Ρόδος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK