00:19 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από την Πολεμική Αεροπορία της Κίνας παρουσίασε τον μεγαλύτερο σχηματισμό μαχητικών J-20 εν πτήσει, σε μία προσπάθεια να καταδείξει την αναπτυσσόμενη αεροπορική δύναμη πέμπτης γενιάς του Πεκίνου.

Η αφορμή για το βίντεο, που προβλήθηκε την Τρίτη στην κινεζική τηλεόραση, ήταν η 74η επέτειος της νίκης στον πόλεμο κατά της Ιαπωνίας το 1945. Η νίκη προκάλεσε την εκδίωξη της Ιαπωνικής αυτοκρατορίας από την κινεζική επικράτεια. Παράλληλα, δημιούργησε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την τελική νίκη του Κόκκινου Στρατού στον εμφύλιο πόλεμο που διεξήχθη έως το 1949, ο οποίος οδήγησε στην ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η 74η επέτειος αυτού του γεγονότος είναι η 1η Οκτωβρίου και οι παρατηρητές εικάζουν ότι ο μεγάλος σχηματισμός J-20 ήταν πρόβα για τους εορτασμούς, καθώς τα μαχητικά αναμένεται να επιχειρούν σε σχηματισμούς δύο ή τριών αεροσκαφών σε πραγματικές συνθήκες μάχης.

Ο Wang Ya'nan, αρχισυντάκτης του περιοδικού Aerospace Knowledge, δήλωσε την Τρίτη στους «Global Times» ότι «ένας σημαντικός αριθμός πολεμικών μοιρών είναι πιθανόν έτοιμος να πετάξει το J-20». Η PLAAF δεν έχει αποκαλύψει ποτέ πόσα από τα αεροσκάφη βρίσκονται σε ενεργό υπηρεσία, αλλά η South China Morning Post υποθέτει ότι η εταιρεία Chengdu είχε κατασκευάσει περίπου 20 από τα αεροσκάφη του τύπου μέχρι σήμερα. Το J-20 εντάχθηκε στην PLAAF το 2017.

Ο Song Zhongping, στρατιωτικός σχολιαστής που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε στο SCMP: «Αυτό το βίντεο αποσκοπεί στο να δείξει ότι αριθμός μαχητικών J-20 έχουν εισέλθει σε υπηρεσία και είναι έτοιμα να πολεμήσουν».

Ως αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, το J-20 είναι σχεδόν συγκρίσιμο με τα μαχητικά Lockheed Martin F-22 και F-35, ειδικά τώρα που αναβαθμίστηκαν οι κινητήρες του. Όπως και το F-35, μια τροποποιημένη έκδοση του J-20 εξετάζεται για ανάπτυξη σε κινεζικά αεροπλανοφόρα, ανέφερε το Sputnik. Ωστόσο, η ναυτική έκδοση βρίσκεται σε ανταγωνισμό με το FC-31, ένα ακόμη αεροσκάφος πέμπτης γενιάς που αναπτύχθηκε από την κινεζική εταιρεία Shenyang.

Ενώ οι ΗΠΑ έχουν πουλήσει μεγάλους αριθμούς μαχητικών F-35 στην Ιαπωνία και έναν μικρότερο αριθμό στη Νότια Κορέα, οι πωλήσεις όπλων που προκαλούν αντιδράσεις στο Πεκίνο προς το παρόν, είναι η συμφωνία για την πώληση 66 αεροσκαφών F-16V Viper που η Ουάσινγκτον συμφώνησε να πουλήσει στην Ταϊβάν.

Tags:
J-20, Πολεμική Αεροπορία, πολεμικά αεροσκάφη, Κίνα, Πεκίνο, μαχητικό αεροσκάφος, μαχητικά αεροσκάφη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK