06:31 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Πολωνία αιτήθηκε πρόσφατα την προμήθεια αριθμού αμερικανικών αντιαρματικών βλημάτων καθώς και στρατιωτικών μεταφορικών αεροσκαφών από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Πολωνία ζήτησε αριθμό αντιαρματικών πυραύλων FGM-148 Javelin, καθώς και πέντε αεροσκάφη τακτικών μεταφορών C-130 Hercules από τον αμερικανικό Οργανισμό Συνεργασίας για την Άμυνα και την Ασφάλεια, ανέφερε το Defense News επικαλούμενο τον Πολωνό υπουργό Άμυνας Mariusz Blaszczak.

Το FGM-148 Javelin είναι ένα φορητό σύστημα εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων που παράγεται από την Αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία Lockheed Martin και την αμερικανική αμυντική εταιρεία Raytheon. Τα βλήματα μπορούν να χτυπήσουν στόχους χωρίς καθοδήγηση μετά την εκτόξευσή τους.

Επιπροσθέτως, το C-130 Hercules είναι ένα τετρακινητήριο στρατιωτικό αεροσκάφος τακτικών μεταφορών επίσης της Lockheed Martin.

Τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα θα χρησιμοποιηθούν από τις αμυντικές δυνάμεις ξηράς της Πολωνίας, σύμφωνα με το Defense News.

Η υποβολή των δύο επιστολών από την Πολωνία ανακοινώθηκε στην ετήσια Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας (MSPO) που πραγματοποιείται από τις 3-6 Σεπτεμβρίου στο Kielce της Πολωνίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Blaszczak υπέγραψε επισήμως τις επιστολές.

Ο Greg Ulmer, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του προγράμματος F-35 της Lockheed Martin, δήλωσε στο Defense News κατά τη διάρκεια της έκθεσης MSPO ότι η Πολωνία σκέφτεται να αγοράσει και 32 μαχητικά αεροσκάφη F-35 από τις ΗΠΑ.

«Εάν η Πολωνία αποφασίσει να αγοράσει το F-35, θα λάβει αεροσκάφη του Block 4. Αυτή η έκδοση θα περιλαμβάνει έναν νέο υπολογιστή, πρόσθετα όπλα και συστήματα, και θα είναι σε θέση να εξοπλιστεί με έξι πυραύλους αντί για τέσσερις», ανέφερε πρόσφατα ο Ulmer στην Defense News. Το Block 4 συνιστά μια σουίτα λογισμικού που αποτελείται από 53 βελτιώσεις για το F-35, σύμφωνα με το περιοδικό Air Force Magazine, το οποίο σημείωσε ότι αναβαθμίσεις του Block 5 αναμένονται το 2028.

Ο Blaszczak τον Μάιο δήλωσε ότι η Πολωνία σχεδιάζει να αποκτήσει 32 F-35 προκειμένου να αντικαταστήσει τα παλαιά Σοβιετικά αεροσκάφη που υπηρετούν στην Αεροπορία της, Sukhoi Su-22 και Mikoyan MiG-29.

Tags:
αεροσκάφη, αεροσκάφος, αντιαρματικός πύραυλος, πύραυλος, βλήματα, Lockheed Martin, ΗΠΑ, Πολωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK