22:55 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκτρέψει 3,6 δισ. δολάρια από στρατιωτικά κεφάλαια για βάσεις στο εξωτερικό σε κατασκευαστικά έργα στο έδαφός τους και το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αποκάλυψε σε μία έκθεσή του τα έργα που «παγώνουν».

Το έγγραφο, το οποίο κυκλοφόρησε την Τετάρτη, αποκάλυψε 127 στρατιωτικά έργα κατασκευής που έχουν παγώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, για να παρέχουν χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός τείχους μήκους 175 μιλίων στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με το Μεξικό.

Σε ξεχωριστή δήλωση, το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι έχει εκτρέψει 1,8 δισ. δολάρια από σχέδια στο εξωτερικό.

Ο κατάλογος δείχνει ότι από την επιλογή αυτή έχουν επηρεαστεί τα υπερπόντια σχέδια των ΗΠΑ σε βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Εσθονία, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, τη Νορβηγία, τη Ρουμανία, την Ισπανία και σε άλλες χώρες.

Στην αμερικανική πολιτεία της Αλάσκας, τα κεφάλαια εκτρέπονται για επέκταση του πυραυλικού πεδίου στο Fort Greely, το οποίο σχεδιάστηκε αρχικά για την κατασκευή δύο σιλό πυραύλων αναχαίτισης, σύμφωνα με δημοσιευμένες εκθέσεις.

Η πλειοψηφία των άλλων έργων αφορούσε στην κατασκευή δρόμων, εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων, πεδίων βολής, σχολείων, εγκαταστάσεων συντήρησης, αναβαθμίσεις αεροδρομίων και άλλα.

Tags:
βάσεις, στρατιωτικές βάσεις, Ένοπλες Δυνάμεις, Πολωνία, Τουρκία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK