01:49 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνολικά πέντε τουρκικά αεροσκάφη - δύο F-16, δυο αναγνωριστικά CN-235 και ένα drone - προχώρησαν σε 33 παραβιάσεις του εναέριου χώρου και τέσσερις παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Σε νέες παραβιάσεις και παραβάσεις προχώρησαν την Πέμπτη μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας, στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, δύο F-16, δυο αναγνωριστικά CN-235 και ένα drone προχώρησαν σε 33 παραβιάσεις του εναέριου χώρου και τέσσερις παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Τα παραπάνω τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από την ελληνική αεροπορία, με βάση τους διεθνούς κανόνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά, δεν σημειώθηκε κάποια εικονική αερομαχία, ενώ τα τουρκικά αεροσκάφη δεν ήταν οπλισμένα.   

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, πραγματοποίησε πτήση πάνω από το Αιγαίο, με εκπαιδευτικός αεροσκάφος, τύπου T-38.

Σχετικά:

Ο Ακάρ πέταξε πάνω από το Αιγαίο: «Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα»
Νέος γύρος παραβιάσεων και παραβάσεων στο Αιγαίο
NAVTEX της Ελλάδας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο - Στόχος η «ακύρωση» τουρκικής άσκησης
Tags:
ΓΕΕΘΑ, Πολεμική Αεροπορία, πολεμικά αεροσκάφη, Πολεμική Αεροπορία, Αιγαίο, Τουρκία, μαχητικό αεροσκάφος, μαχητικά αεροσκάφη, τουρκικά μαχητικά, μαχητικά, μαχητικό, F-16
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK