21:53 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο στόλος μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα οξύτατο προβλήματα επιχειρησιακής διαθεσιμότητας.

Ο στρατηγός Μαρκ Κέλι, αναπληρωτής επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) των ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις, δήλωσε πρόσφατα στη Διάσκεψη για την «Άμυνα 2019» ότι ούτε το F-22 Raptor ούτε το εν πολλοίς προβληματικό F-35A Lightning II θα ικανοποιούν τις απαιτήσεις ετοιμότητας που τέθηκαν από τον πρώην υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις.

Ο Κέλι δήλωσε στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση της Τετάρτης ότι παρόλο που και τα δύο αεροσκάφη δεν θα ανταποκρίνονταν στο πλάνο, το οποίο απαιτεί το 80% αυτών να είναι ικανά να επιχειρήσουν, το αεροσκάφος F-16 Fighting Falcon «θα πρέπει» να επιτύχει σύντομα αυτόν τον στόχο.

Σύμφωνα με το Defense News, η ανάγκη του αεροσκάφους F-22 για προσεκτική συντήρηση της επικάλυψης που εξασφαλίζει χαμηλή παρατηρησιμότητα είναι ο λόγος πίσω από την αδυναμία του αεροσκάφους να επιτύχει ικανοποιητικά ποσοστά διαθεσιμότητας. Αναφορικά με το F-35A, τα ζητήματα εδράζονται στο γεγονός πως η Αεροπορία χρησιμοποιεί το αεροσκάφος σε πολλαπλές αποστολές δίχως ξεκάθαρο ρόλο, επιβαρύνοντας σημαντικά τον στόλο.

Η νέα έκκληση προς τους Αμερικανούς στρατιωτικούς να βελτιώσουν τα ποσοστά διαθεσιμότητας των αεροσκαφών σε τουλάχιστον 80%, προέκυψε σε ένα σημείωμα του Σεπτεμβρίου 2018 του Μάτις. Σε αυτό, ο τότε υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι «οι δημοσιονομικοί περιορισμοί και οι ελλείψεις στις αεροπορικές μοίρες» οδήγησαν τελικά σε «σημαντικές ελλείψεις στο επίπεδο διαθεσιμότητας» του αεροπορικού στόλου των ΗΠΑ.

Ωστόσο, παρά τα προβλήματα, ο Μάτις τόνισε ότι οι στρατιωτικοί κλάδοι απαιτείται να βελτιώσουν τα ποσοστά διαθεσιμότητας για τους στόλους των αεροσκαφών F-35, F-22, F-16 και F-18. Επιπλέον, κάλεσε τα στελέχη των υπηρεσιών να μειώσουν το κόστος λειτουργίας και συντήρησης μέχρι την αρχή του Φορολογικού Έτους 2019.

Δεν είναι προς το παρόν σαφές εάν ο στόλος των F/A-18 Hornet θα ανταποκριθεί επίσης στα νέα ποσοστά διαθεσιμότητας. Ωστόσο, το USNI News ανέφερε τον Απρίλιο του 2019 ότι ο στόλος είχε καταφέρει να φτάσει σταδιακά σε ποσοστά μεταξύ του 63% και του 75%.

Tags:
Πολεμική Αεροπορία, ΗΠΑ, μαχητικά αεροσκάφη, μαχητικά, F-16, F-18, F-35, F-22, F-22 Raptor
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK