18:22 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ρωσική Κρατική Επιχείρηση Ανάπτυξης, VEB.RF, σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει την παραγωγή και ανάπτυξη των πρώτων σειριακών ελικοπτέρων Mi-38 και Ka-62 της Ρωσίας αξίας περίπου 4 δισεκατομμυρίων ρουβλιών (περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια), δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος, Αρτιόμ Ντοβλάτοφ, την Παρασκευή.

Η εταιρεία Ρωσικών Ελικοπτέρων (τμήμα της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec) και η VEB.RF υπέγραψαν συμφωνία και έτσι η τελευταία θα συμμετάσχει σε έργα για την ανάπτυξη της παραγωγής και προώθησης ελικοπτέρων Ka-62, στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες υπέγραψαν σύμβαση για τη χρηματοδότηση της πρώτης παραγωγής ελικοπτέρου Mi-38 κατά τη διάρκεια του MAKS-2019, του Σαλονιού για τη Διεθνή Αεροπορία και το Διάστημα, στα τέλη Αυγούστου.

«Το συνολικό κόστος του πρώτου σειριακού Mi-38 και των πρώτων τεσσάρων ελικοπτέρων Ka-62 [ελικόπτερα] θα είναι περίπου 4 δισεκατομμύρια ρούβλια», δήλωσε ο Ντοβλάτοφ σε συνέντευξή του. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η διάρθρωση και ο καθορισμός των συναλλαγών βρίσκεται σε εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων μέτρων κρατικής στήριξης. «Σχεδιάζουμε να χρηματοδοτήσουμε αποστολές μέσω leasing» πρόσθεσε.

Το ελικόπτερο πολλών χρήσεων Ka-62 έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά επιβατών, την έκτακτη ιατρική εκκένωση, τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε ορεινές περιοχές, τη μεταφορά εμπορευμάτων, την προστασία και την παρακολούθηση του περιβάλλοντος. Το ελικόπτερο είναι εξοπλισμένο μόνο με ηλεκτρονικά συστήματα που παράγονται στη Ρωσία.

Το Mi-38 μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 30 επιβάτες σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις ασφαλείας. Το ελικόπτερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ιπτάμενο νοσοκομείο, καθώς και για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, για απομακρυσμένες αποστολές σε ευρύ φάσμα κλιματικών συνθηκών.

«Τόσο το Ka-62 όσο και το Mi-38 είναι μηχανήματα επόμενης γενιάς που διευρύνουν σημαντικά το φάσμα προϊόντων που προσφέρουν οι εθνικοί κατασκευαστές και επιτρέπουν στην εταιρεία να αρχίσει τον αγώνα για νέες εξειδικευμένες αγορές, ανταγωνιζόμενη έτσι ξένους κατασκευαστές. Η αποστολή είναι πολύ σημαντική» πρόσθεσε ο Ντοβλάτοφ.

Η ρωσική πόλη του Βλαδιβοστόκ, στην Άπω Ανατολή, φιλοξενεί την πέμπτη έκδοση του EEF από τις 4-6 Σεπτεμβρίου. Το Rossiya Segodnya είναι επίσημος συνεργάτης της εκδήλωσης.

Tags:
ελικόπτερο, στρατός, άμυνα, ελικόπτερα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK