01:51 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η συμφωνία Ελλάδας – Lockheed είχε υπερψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, τον Ιανουάριο του 2019, προκαλώντας την αντίδραση της τότε αντιπολίτευσης.

Έως το 2026 – 2027 αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αναβάθμισης των 85 ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, τύπου F-16, όπως διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της Lockheed Martin Aeronautics - αρμόδιος για την Ευρώπη, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Αμερική - Ντένης Πλέσσας-Λεωνίδης.

Ο ίδιος, πάντως - σύμφωνα με το ΑΜΠΕ - δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο εκσυγχρονισμός των πολεμικών αεροσκαφών να έχει ολοκληρωθεί «και νωρίτερα», ενώ διαβεβαίωσε ότι βρισκόμαστε εντός των χρονικών προθεσμιών του προγράμματος.

Σημείωσε δε, ότι η Lockheed έχει ήδη υποβάλλει αίτημα στην ελληνική κυβέρνηση να «ετοιμάσουμε την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία», η οποία και θα υλοποιήσει την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πλέσσας έδωσε το «παρών» στο περίπτερο της αμερικανικής εταιρείας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η συμφωνία Ελλάδας – Lockheed είχε υπερψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, τον Ιανουάριο του 2019, προκαλώντας την αντίδραση της τότε αντιπολίτευσης.

Σχετικά:

Γιατί η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έβαψε μαχητικά F-16 στα χρώματα του Su-57 (Βίντεο)
Βίντεο με F-16 να πετά πάνω από τον «Πορθητή» δημοσίευσε το τουρκικό υπ. Άμυνας
Σε ισχύ και επίσημα η συμφωνία για την προμήθεια οκτώ μαχητικών F-16 από την Βουλγαρία
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση 66 μαχητικών F-16 στην Ταϊβάν
Tags:
ΗΠΑ, μαχητικό αεροσκάφος, μαχητικά αεροσκάφη, μαχητικά, μαχητικό, Πολεμική Αεροπορία, πολεμικά αεροσκάφη, Υπουργείο Άμυνας, άμυνα, Lockheed Martin, F-16
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK