03:50 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Βόρεια Κορέα εξαπέλυσε δύο αγνώστου τύπου βλήματα από τα δυτικά της χώρας προς την Ανατολική Σινική Θάλασσα την Τρίτη, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο τον Στρατό της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με τις αναφορές των ΜΜΕ, που επικαλούνται τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ (Joint Chief of Staff - JCS) της Νότιας Κορέας, τα μη αναγνωρισμένα βλήματα εκτοξεύθηκαν προς τα ανατολικά από μια περιοχή της επαρχίας του νότιου Πιονγκάν.

«Ο Στρατός μας παρακολουθεί την κατάσταση σε περίπτωση πρόσθετων εκτοξεύσεων και διατηρεί στάση ετοιμότητας», ανέφερε το JCS σε μια ανακοίνωση, σύμφωνα με το Yonhap.

Η εκτόξευση έγινε λίγες μόνο ώρες μετά την προσφορά της Πιονγκγιάνγκ για επανάληψη των συνομιλιών με την Ουάσιγκτον.

Η Βόρεια Κορέα έχει υποστεί πολλές κυρώσεις από τα Ηνωμένα Έθνη τα τελευταία 10 χρόνια για τις δοκιμές πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων που πραγματοποιεί. Οι κυρώσεις αποσκοπούν στην μείωση της ικανότητας της χώρας να αναπτύξει το πυρηνικό της πρόγραμμα, καθώς και να επεκτείνει το βαλλιστικό της οπλοστάσιο και περιέχουν ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που απαγορεύει τις μεταφορές διυλισμένων πετρελαιοειδών προς τη Βόρεια Κορέα.

Από την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν τις προσπάθειές τους για να αναγκάσουν την Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ο Τραμπ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν του υποσχέθηκε να σταματήσει την εκτόξευση πυραύλων και εξέφρασε την επιθυμία του να συναντηθεί μαζί του μόλις ολοκληρωθούν οι ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας.

Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο βελτιώθηκε σημαντικά πέρυσι μετά τις συνομιλίες του Κιμ με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-Ιν και τον Τραμπ. Τον Ιούνιο του 2018, οι Κιμ και Τραμπ κατέληξαν σε συμφωνία, ορίζοντας ότι η Βόρεια Κορέα θα καταβάλει προσπάθειες για την προώθηση της πλήρους αποπυρηνικοποίησης της χερσονήσου σε αντάλλαγμα με το πάγωμα των στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ των ΗΠΑ-Νότιας Κορέας και της ενδεχόμενης άρσης των αμερικανικών κυρώσεων.

Ωστόσο, η διαδικασία διαπραγμάτευσης έχει σταματήσει για αυτό το έτος, καθώς οι εντάσεις κλιμακώθηκαν μετά τις πρόσφατες δοκιμές πυραύλων της Πιονγκγιάνγκ.

Tags:
πύραυλοι, πύραυλος, βαλλιστικός πύραυλος, Κιμ Γιονγκ Ουν, Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ, Πόλεμος της Κορέας, Βόρεια Κορέα, Νότια Κορέα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK