18:01 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Πεντάγωνο πιέζει τις αμυντικές εταιρίες που συναγωνίζονται για το πρόγραμμα ανάπτυξης του μελλοντικού ελικοπτέρου (FVL) να εξασφαλίσουν πως θα ικανοποιήσει τους ρόλους που εκτελούνται από τα ελαφριά ελικόπτερα MH-6 Little Bird.

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ο αμερικανικός Στρατός ελπίζει να έχει έναν νέο ελικόπτερο στον αέρα για να αντικαταστήσει τον γηράσκοντά στόλο των UH-60 Black Hawk, καθώς και των CH-47 Chinook, συστήματα που ανέλαβαν την μεταφορά των αμερικανικών στρατευμάτων εδώ και δεκαετίες.

Τα δύο ελικόπτερα έρχονται σε πολλές παραλλαγές, από το ελικόπτερο διάσωσης έως το αντί-υποβρυχίου πολέμου και gunship και τα αεροσκάφη που τα αντικαθιστούν θα πρέπει να ικανοποιήσουν έναν παρόμοιο, αν όχι μεγαλύτερο, αριθμό ρόλων.

Τώρα ο Στρατός ζητά από τις πέντε εταιρείες που ανταγωνίζονται για το συμβόλαιο - Sikorsky, Bell, Boeing, Karem και AVX - να ενσωματώσουν τις ικανότητες του MH-6 Little Bird στις ειδικές επιχειρήσεις στις ικανότητες που θα διαθέτουν τα μελλοντικά ελικόπτερά τους.

Τουλάχιστον δύο αεροσκάφη είναι ήδη στα σκαριά για το πρόγραμμα FVL: το ελικόπτερο αναγνώρισης - επίθεσης (FARA) και το μελλοντικό ελικόπτερο επιτήρησης μεγάλης εμβέλειας (FLRAA). Οι πέντε εταιρείες έλαβαν συνολικά 3,9 δισ. δολ. τον Απρίλιο για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Η οικογένεια ελικοπτέρων MH-6 είναι γνωστή από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις ως το αυγό δολοφόνων». Το μικροσκοπικό ελικόπτερο μπορεί να μεταφέρει έως και έξι άνδρες σε περιοχές που τα μεγαλύτερα Black Hawks δεν μπορούν, ικανοποιώντας για σχεδόν 50 χρόνια τις ανάγκες αποκρυψιμότητας και ευελιξίας που απαιτούν οι ειδικές δυνάμεις. Μπορεί επίσης να κάνει τα καθήκοντα ανασυγκρότησης, και μια εκδοχή λειτουργεί ως gunship.

Ο στρατηγός Walter Rugen, διευθυντής μίας από τις ομάδες Ανάπτυξης, δήλωσε στο Military.com ότι η ενσωμάτωση των ρόλων του MH-6 στο συνολικό σχεδιασμό της FARA δεν θα χρειαστεί να δημιουργήσει προβλήματα στο αεροσκάφος «για να ικανοποιήσει τους ρόλους που χρειάζονται».

Tags:
στρατός, ελικόπτερα, ελικόπτερο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK