07:15 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αναγκάστηκε να καταφύγει σε ασφαλές μέρος, κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας, όπου ανακοίνωσε σχέδια για την προσάρτηση της κοιλάδας του Ιορδάνη, περιοχής στα σύνορα μεταξύ της Δυτικής Όχθης και της Ιορδανίας.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (Israeli Defence Forces - IDF) δήλωσαν την Τρίτη ότι είχαν αναχαιτίσει δύο ρουκέτες που είχαν εκτοξευθεί προς το Ισραήλ από την Λωρίδα της Γάζας, θέτοντας σε κίνδυνο περίπου μισό εκατ. ανθρώπους στις νότιες πόλεις Ασκελόν και Ασντόντ.

«Σχεδόν μισό εκατομ. Ισραηλινοί βρέθηκαν να απειλούνται όταν πριν από λίγο δύο πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την #Gaza προς τις ισραηλινές πόλεις Άσκελον και Ασντόντ. Ευτυχώς, και οι δύο πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από τα πυρά του αντιαεροπορικού – αντιβαλλιστικού συστήματος Iron Dome», ανέφεραν οι IDF στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter.

Για δεκαετίες, το Ισραήλ βρίσκεται σε σύγκρουση με τους Παλαιστινίους, οι οποίοι αναζητούν διπλωματική αναγνώριση για το ανεξάρτητο κράτος τους στα εδάφη της Δυτικής Όχθης, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Η ισραηλινή κυβέρνηση αρνείται να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητη πολιτική και διπλωματική οντότητα και συνεχίζει να χτίζει οικισμούς στις κατεχόμενες περιοχές παρά τις αντιρρήσεις από τα Ηνωμένα Έθνη.

Tags:
Λωρίδα της Γάζας, ισραηλινός στρατός, Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK