04:12 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν παρέστη στην δοκιμή ενός ικανότατου νέου εκτοξευτή πολλαπλών πυραύλων νωρίς την Δευτέρα, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Την Δευτέρα, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο αγνώστου ταυτότητας βλήματα από μία δυτική περιοχή της χώρας προς την Ανατολική Θάλασσα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το ΓΕΕΘΑ της Νότιας Κορέας.

Ο Κιμ «παρακολούθησε και πάλι την δοκιμή-εκτόξευση ενός υπερβολικά μεγάλου εκτοξευτή πολλαπλών πυραύλων στις 10 Σεπτεμβρίου», ανέφερε την Τετάρτη η βορειοκορεατική εφημερίδα Rodong Sinmun.

Τα βλήματα πυροδοτήθηκαν στις 06:53 π.μ. και στις 07:12 π.μ. τοπική ώρα από την πόλη Καεχόν της επαρχίας του Νότιου Πιονγκάν, ανέφερε το πρακτορείο Yonhap.

Στιγμές μετά την εκτόξευση, το ΓΕΕΘΑ της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και πως οι πύραυλοι μικρής εμβέλειας είχαν διανύσει μία απόσταση μόλις 205 μιλίων κατά μήκος της Κορεατικής Χερσονήσου.

Στη συνέχεια, η Νότια Κορέα πραγματοποίησε επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας προκειμένου να αξιολογηθούν οι πρόσφατες εκτοξεύσεις.

Ένας ανώνυμος ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης σημείωσε ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για τις πρόσφατες εκτοξεύσεις και πως παρακολουθούν την κατάσταση.

«Έχουμε επίγνωση των αναφορών για τα βλήματα που εκτοξεύθηκαν από τη Βόρεια Κορέα. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να συνομιλούμε στενά με τους συμμάχους μας στην περιοχή», ανέφερε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Sputnik.

Οι τελευταίες εκτοξεύσεις πυραύλων από την Βόρεια Κορέα έρχονται μια μέρα μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση της χώρας, πως είναι έτοιμη να επαναλάβει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ αργότερα αυτό το μήνα.

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, Τραμπ, ΗΠΑ, Νότια Κορέα, Βόρεια Κορέα, βλήματα, πύραυλος, Κιμ Γιονγκ Ουν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK