10:58 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Το τουρκικό πλοίο Πορθητής

Νέα τουρκική NAVTEX νότια και ανατολικά της Ρόδου

© AP Photo / Lefteris Pitarakis
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (148)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν από το τουρκικό πλοίο «Bilim-2» για το χρονικό διάστημα 13  - 16 Σεπτεμβρίου. Αφορούν τη θαλάσσια περιοχή νότια και ανατολικά της Ρόδου.

Νέα NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία, προαναγγέλλοντας «ωκεανογραφικές και κλιματολογικές» έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νότια και ανατολικά της Ρόδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ωκεανογραφικής Υπηρεσίας της γειτονικής χώρας, οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν από το πλοίο «Bilim-2» για το χρονικό διάστημα 13  - 16 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου έχει κλιμακωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, μετά την απόφαση της Τουρκίας να ξεκινήσει έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές βόρεια της Κύπρου.

Πρόκειται για οικόπεδα, ωστόσο, τα οποία – σύμφωνα με τη Λευκωσία – βρίσκονται εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Οι κινήσεις της Άγκυρας, όπως είναι φυσικό, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ οι Βρυξέλλες απείλησαν την Τουρκία με την επιβολή κυρώσεων, εφόσον συνεχίσει την «προκλητική συμπεριφορά».

Στο μεταξύ, καθημερινές είναι οι παραβάσεις και οι παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Μόνο σήμερα, φέρεται να σημειώθηκαν τέσσερις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, αλλά και τρεις εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών.

Θέμα:
Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (148)

Σχετικά:

Νέα γεώτρηση του «Φατίχ» στην Κύπρο – NAVTEX από την Τουρκία
NAVTEX της Ελλάδας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο - Στόχος η «ακύρωση» τουρκικής άσκησης
Tags:
έρευνες, έρευνα, ΑΟΖ, Κυπριακή ΑΟΖ, Κύπρος, εναέριος χώρος, παραβάσεις, παραβίαση, Αιγαίο, ελληνοτουρκικά, Ρόδος, Navtex, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK