10:13 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους βασικούς υπόπτους για την απώλεια του στρατιωτικού υλικού από τη μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο. Αρνείται να συνεργαστεί ο πρώην οπλονόμος.

Νέες πληροφορίες για την εξαφάνιση του στρατιωτικού υλικού από τη Λέρο, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ενόσω σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους βασικούς υπόπτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha», η αφαίρεση έγινε την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου του 2018, σε τουλάχιστον δύο δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κατάθεση του νυν οπλονόμου της μονάδας, ο πρώην αποθηκάριος ζήτησε τον κωδικό πρόσβασης της αποθήκης και εισήλθε σ’ αυτήν μαζί με δύο στελέχη της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ).

Από την πλευρά του, ο πρώην οπλονόμος, ο οποίος σήμερα υπηρετεί σε άλλη μονάδα - εκτός Λέρου - και ο οποίος έχει τεθεί στο επίκεντρο των ερευνών, αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές και δηλώνει ότι όλα έγιναν νομότυπα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νυν αποθηκάριος της μονάδας του Πολεμικού Ναυτικού φέρεται να έχει αποκαλύψει κι άλλα ονόματα, τα οποία θα κληθούν να καταθέσουν το προσεχές διάστημα. Μεταξύ άλλων, πρόκειται και για τα δύο επίμαχα στελέχη της ΟΥΚ.

«Βρισκόμαστε αρκετά κοντά» δήλωσε νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9». «Υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν αρχίσει να παράγονται αποτελέσματα» σχολίασε, παράλληλα, αναφερόμενος στις εν εξελίξεις έρευνες.

Όσον αφορά το πού βρίσκεται το συγκεκριμένο στρατιωτικό υλικό, πληροφορίες του «Alpha» αναφέρουν ότι οι αρχές εικάζουν πως μπορεί να έχει καταλήξει σε κυκλώματα της νύχτας.

Αυτό το σενάριο, μάλιστα, ενισχύεται από πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί για το ιστορικό ενός εκ των εμπλεκομένων, αλλά και από τον εντοπισμό στρατιωτικής ύλης σε διάφορα περιστατικά εκρήξεων βομβών.

Σχετικά:

Πληροφορίες ότι ομολόγησε ένας από τους υπόπτους για το στρατιωτικό υλικό στη Λέρο
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού για τη Λέρο
Προς εξιχνίαση η απώλεια στρατιωτικού υλικού στη Λέρο: Τι λένε οι πληροφορίες για τους υπόπτους
Παναγιωτόπουλος: Είμαστε κοντά στην εξιχνίαση της κλοπής στρατιωτικού υλικού στη Λέρο
Tags:
Ελληνικός Στρατός, στρατός, Ελληνική Αστυνομία, πυρομαχικά, όπλα, όπλα, έρευνα, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμικό Ναυτικό, Ναυτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK